logo


Γράφει η Σ. Κατσίγιαννη, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών, Πρόεδρος Κοινωνικής Οργάνωσης «Είμαστε Ένα», Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου

Η χθεσινή κοινή δήλωση ανεξαρτητοποίησης οκτώ δημοτικών συμβούλων από την παράταξη της πλειοψηφίας στον Δήμο Διονύσου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα μεμονωμένο πολιτικό γεγονός ιδιαίτερα από την στιγμή που καταγγέλονται αδιαφανείς διαδικασίες, απαξίωση θεσμών και έλλειψη σχεδιασμού.

Ανεξάρτητα από τις αριθμητικές ισορροπίες, πρόκειται για μια εξέλιξη με ισχυρό πολιτικό και θεσμικό αποτύπωμα, που επιβεβαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως εδώ και καιρό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης, εμπιστοσύνης και λειτουργίας στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής.

Η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί πλέον μια νέα πολιτική πραγματικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή να χάνει την πλειοψηφία της και το Δήμο να εισέρχεται σε μια περίοδο πολιτικής περιδίνησης, διοικητικής αδυναμίας και θεσμικού εγκλωβισμού.

Πώς μπορεί πλέον μια διοίκηση μειοψηφίας να δώσει λύσεις στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου χωρίς σταθερή πλειοψηφία, χωρίς συνοχή και χωρίς κοινή στρατηγική;

Η επόμενη μέρα απαιτεί σοβαρότητα, ευθύνη, συνθέσεις και πάνω απ’ όλα σεβασμό στους δημότες που βλέπουν τα μεγάλα προβλήματα του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, της Δροσιάς, του Διονύσου, του Κρυονερίου, της Ροδόπολης και της Σταμάτας να μένουν πίσω.

Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις. Περιμένουν αλήθειες. Και κυρίως περιμένουν, έστω και την ύστατη ώρα, μια διαφορετική αντίληψη διοίκησης: μια διοίκηση που θα ενώνει αντί να διχάζει, που θα συνθέτει αντί να αποκλείει και που θα υπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του.