logo


Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και του Γ. Τραϊφόρου ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό τη λειτουργία της στο Viber νέα ομάδα με τον τίτλο Alert  Δήμου Διονύσου και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης γύρω από θέματα Πολιτικής Προστασίας. Η ιδέα, λέει ο κ. Τραϊφόρος στην Οδό Διονύσου, ξεκίνησε από πυρόπληκτο στο Μάτι, μετά την τραγωδία το 2018, και επεκτάθηκε και σε άλλους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Το Alert  αποτελεί ουσιαστικά ένα κανάλι για την ενημέρωση πάνω σε θέματα που συνδέονται με την Πολιτική Προστασία- για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, τα πλημμυρικά φαινόμενα, τις χιονοπτώσεις- αλλά και με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σκοπός της ομάδας, διαβάζουμε στο Viber, είναι να ενημερώνει τα μέλη της- 350 μέχρι στιγμής- για επείγουσες καταστάσεις και κινδύνους και να παράγει τις πρακτικές της ασφάλειας και της προστασίας στην κοινότητα. Μέλη της μπορούν να είναι οι ενήλικες κάτοικοι ή άτομα με ενδιαφέρον για την περιοχή. Αυτοί καλούνται να  αναφέρουν οποιαδήποτε κίνηση ή συμβάν σχετικά με την Πολιτική Προστασία, παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες.

Το Viber, προσθέτει ο Αντιδήμαρχος, επιλέχθηκε επειδή είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, χωρίς αριθμητικό περιορισμό, ενώ επιδιώκεται να συνδεθεί στο μέλλον με την εφαρμογή Novoville που ήδη λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Δήμο.

Μέχρι σήμερα στο Alert έχουν αναρτηθεί πληθώρα πληροφοριών σχετικών είτε με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες είτε με τα μέτρα πυροπροστασίας, ενώ επόμενο βήμα είναι να διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο στα σχολεία και μέσω των μαθητών να φτάσει σε κάθε σπίτι του Δήμου: