logo


Μπαίνοντας όλο και πιο πολύ στην αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, την 1η Μαΐου, η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει τι απαγορεύεται για τους επόμενους 6 μήνες και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των κατοίκων:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2024 και προκειμένου για την τήρηση της υπ’αριθ. 9/2024 πυροσβεστικής διάταξης ΦΕΚ Β’ 2387/22-4-2024, «Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη κι αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις και πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Για το διάστημα από 1ης Μαΐου έως και την 31ης Οκτωβρίου,

1. Απαγορεύονται/Δεν επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω ενέργειες

  Καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας
  Καύση φυτικής βλάστησης σε σωρούς
  Θερμές εργασίες

2. Oι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών, αγροτικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, υποχρεούνται, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών, τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης, της καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

  • Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κλπ. συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους όπως τα οικιακά απορρίμματα και δεν βγαίνουν από πριν στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο χωρίς συνεννόηση με την υπηρεσία καθαρισμού ή την δημοτική ενότητα.
  • Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κλπ. συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους. Δεν βγαίνουν από πριν στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο.
  • Η αποκομιδή τους γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση του παραγωγού τους, εφόσον η ποσότητα τους δεν υπερβαίνει τα 3 m3 για μία φορά ετησίως.
  • Για την διευκόλυνση όλων των κατοίκων του Δήμου στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους παρέχεται η δυνατότητα να συνεννοούνται οι ίδιοι απευθείας με την Υπηρεσία Καθαριότητας, τηλεφωνώντας στα 210 81 44 450 και 210 62 15 223 εργάσιμες ημέρες και ώρες μεταξύ 8:00 – 14:00, ραντεβού σε συγκεκριμένο σημείο (οδός και αριθμός) και συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, προκειμένου ο Δήμος να τοποθετεί αδαπάνως για τους ίδιους κάδο – container απόρριψης των βιοαποδομήσιμων (φύλλα, κλαδιά, κ.λπ.) και ο οποίος θα απομακρύνεται πάλι κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία, ή/και
  • Να μεταφέρουν με ίδια μέσα και να απορρίπτουν (αδαπάνως για τους ίδιους) τα παραγόμενα βιοαποδομήσιμά τους στην εγκατάσταση του Δήμου στην περιοχή «Αχλαδούλα» στη δημοτική κοινότητα Αγίου Στεφάνου κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος (Δευτέρα έως και Παρασκευή) και ώρες 07:30 – 14:00.

Εφιστούμε την προσοχή σας στη στάθμευση των οχημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο ώστε να γίνεται με τρόπο που δεν παρεμποδίζει την ομαλή διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Για το καλό και την ασφάλεια όλων μας

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Με εκτίμηση


Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας & Ύδρευσης


Ιωάννης Τραϊφόρος