logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 30 Απριλίου 2024

Οι πολίτες του Δήμου Διονύσου παρακολουθούν έκπληκτοι το τελευταίο διάστημα την διοικούσα παράταξη να εμφανίζεται, να τοποθετείται και να ψηφίζει κατά περίπτωση διασπασμένη, ως 2-3 διαφορετικές παρατάξεις και όχι ως μία, ενιαία Παράταξη, στην οποία εμπιστεύθηκαν οι δημότες την διοίκηση του Δήμου.

Ως “Νέος Διόνυσος” δεν θα μας αφορούσαν και δεν θα ασχολούμασταν με τα εσωτερικά οποιασδήποτε δημοτικής παράταξης, αν το γεγονός αυτό δεν είχε άμεση επίπτωση στην λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και την συνολική εικόνα παράλυσης που παρουσιάζει ο Δήμος. Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής και αποστρέφονται παρασκηνιακές καταστάσεις μιας παράταξης που εκλέχθηκε με την υπόσχεση για ένα “καλύτερο αύριο” και τώρα σπαράσσεται και δείχνει σημάδια διάλυσης. Σε ποιoν βωμό άραγε; Της εξουσίας;

Αποκορύφωμα η πρόσφατη δημόσια και στο πλαίσιο της συνεδρίασης ενός ανώτατου  θεσμικού οργάνου, της Δημοτικής Επιτροπής, καταψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, όχι μόνο από τους 3 εκπροσώπους των παρατάξεων της μειοψηφίας, αλλά και από τα 5 μέλη της διοικούσας παράταξης! Δηλαδή 8 ΟΧΙ και 1 ΝΑΙ! Μοναδική θετική ψήφος, αυτή της Δημάρχου!

Σε μια συνεδρίαση που η εκπρόσωπος της παράταξής μας κα Δέσποινα Ιατρού ανέδειξε στο σύνολό της αλλά και κατά κωδικό, ότι η προτεινόμενη αναμόρφωση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια διεκπεραιωτική μετακίνηση ποσών για αντιμετώπιση προβλημάτων διαχείρισης, χωρίς ίχνος ουσιαστικής αναμόρφωσης στόχων και επιλογών.

Και δυστυχώς, το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί  σε μια σειρά άλλων γεγονότων, όπως η ξαφνική απόσυρση θεμάτων, οι συνεχείς και αναιτιολόγητες «κατεπείγουσες συνεδριάσεις» τόσο της Δημοτικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, η παντελής έλλειψη τεκμηριωμένων εισηγήσεων για τα προς συζήτηση θέματα και γενικά η προχειρότητα προετοιμασίας και αντιμετώπισης των θεμάτων.

Υπενθυμίζουμε π.χ. ότι για το θέμα της προκήρυξης της θέσης του “Συμπαραστάτη του Δημότη” άλλη θέση-πρόταση είχε η Δήμαρχος και άλλη άποψη είχε σημαντική ομάδα των συμβούλων της! Αποτέλεσμα, εκκρεμεί από 4 Μαρτίου η προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής του!

Αν η κα Δήμαρχος δεν μπορεί να συμφωνήσει με τους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής της, ακόμα και για την απλή κατανομή πόρων στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, τότε πώς και από ποιους διοικείται ο Δήμος;

Αν η κα Δήμαρχος δεν μπορεί να φροντίσει και να ελέγξει “τα του οίκου της”, με ποια δυνατότητα και με ποια συλλογικότητα θα μπορέσει να ασχοληθεί σοβαρά με τα συνεχώς αυξανόμενα και διογκούμενα προβλήματα του Δήμου; Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορεί να αποτελεί ευκαιρία για ανακοινώσεις μόνο με αντιπολιτευτικές ατάκες και προσπάθειες άμβλυνσης ευθυνών  προηγούμενων διοικήσεων.

Ο “Νέος Διόνυσος” εγκαίρως και με υπευθυνότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία και πρότεινε την συναινετική σύνταξη οικονομικής έκθεσης με σκοπό την ουσιαστική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την θεμελίωση σε στερεό έδαφος της πορείας του Δήμου, με σκοπό την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη.

Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αν η νέα διοίκηση του Δήμου επιθυμεί να συνεχίσει την πεπατημένη οδό της προηγούμενης διοίκησης ή αν έχει άλλες εκτιμήσεις, άλλες προτεραιότητες, άλλο όραμα για τον Δήμο. Και όσο η κα Δήμαρχος δεν καταθέτει μια συνολική ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη άποψη για την πορεία του Δήμου, δεν μπορούμε και εμείς ως παράταξη να τοποθετηθούμε αναλόγως, στηρίζοντας με συναινετική διάθεση αποφάσεις και έργα που βοηθούν τον Δήμο και τους δημότες και εκφράζοντας τις αντιρρήσεις μας σε αποφάσεις και έργα για τα οποία δεν συμφωνούμε, τεκμηριώνοντας βέβαια τις θέσεις μας.

Η λογική του «βλέποντας και κάνοντας», που ακολουθεί η διοίκηση μέχρι σήμερα και η ατολμία κατάθεσης συγκεκριμένου προγράμματος (όχι του… προεκλογικού της), μας βρίσκει αντίθετους. Ο «εύλογος χρόνος» έχει παρέλθει.

Προσωπικά η κα Δήμαρχος έχει την υποχρέωση και την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποκαταστήσει, όχι μόνο το κύρος του ίδιου του αξιώματός της που έχει τρωθεί σημαντικά, αλλά και το κύρος και την απρόσκοπτη  λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Το πώς θα το πράξει, είναι δική της ευθύνη! Αν δεν το πράξει και μάλιστα σύντομα, δυστυχώς, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Ο “Νέος Διόνυσος” θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένος στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες, με προτάσεις και επιχειρησιακές προσεγγίσεις, που όμως αδυνατούν να εφαρμοστούν από δημοτικές παρατάξεις που παραμένουν προσκολλημένες σε παρωχημένες εποχές, χωρίς διάθεση τολμηρών τομών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ