logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχουν περάσει πέντε ημέρες από τότε που η Διοίκηση του Δήμου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξαν μια απαράδεκτη διαδικασία σύγκλησης κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

“… η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς τηλεφωνικώς, από το τηλέφωνο του τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων, εντός μίας ώρας από την αποστολή της παρούσας πρόσκλησης, την 22(η) του μηνός Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα για την συζήτηση και λήψη απόφασης….”, με θέμα: “ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ στην εφαρμογή του «Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων»”.

Υπενθυμίζουμε ότι έξι μόλις μέρες νωρίτερα, στις 16 Απριλίου 2024, το πρώτο θέμα της συνεδρίασης του ΔΣ ήταν: “Υιοθέτηση ψηφίσματος ΚΕΔΕ περί κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων με βάση την σχετική εγκύκλιο ΥΠΕΝ….”.

Κατά την συνεδρίαση αυτή της 16ης Απριλίου συζητήθηκε επί μακρόν το θέμα και οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν από το Προεδρείο να υιοθετήσουν ένα ψήφισμα-φάντασμα της ΚΕΔΕ, το οποίο ουδέποτε αναγνώστηκε (διότι βεβαίως ουδέποτε υπήρξε Ψήφισμα της ΚΕΔΕ!) και ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του ΔΣ δεν έθεσε (ως όφειλε) σε συζήτηση και σε ψηφοφορία το σχέδιο ψηφίσματος που εγκαίρως είχε αποσταλεί από την παράταξη «Νέος Διόνυσος» και είχε κοινοποιηθεί στους συμβούλους! Στο τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ χωρίς οποιαδήποτε αιτιολόγηση, εγκλωβισμένος στην εξ ολοκλήρου πρόχειρη και λαθεμένη εισήγησή του, απέσυρε το θέμα.

Μετά την έγκριση του Ψηφίσματος με την απαράδεκτη «…δια περιφοράς τηλεφωνικώς… ωριαία…» διαδικασία, είναι υποχρέωση του Δήμου, με τον ίδιο ζήλο του «κατεπείγοντος», να εκδώσει ΑΜΕΣΑ ενημερωτική ανακοίνωση προς τους δημότες με συγκεκριμένες οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους, σε σχέση και με τα όσα περιλαμβάνονται στο ψήφισμα “περί ανεπάρκειας υλοποίησης της ΚΥΑ”.

Εκτός κι αν ο Δήμος μετακυλίει και αυτός την εφαρμογή ή μη της ΚΥΑ, αλλά και την ερμηνεία του Ψηφίσματος, στην Ατομική Ευθύνη του κάθε δημότη!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ