logo


Διευρυμένη θα είναι η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ), που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 24 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο. Αυτό δήλωσε η Δήμαρχος Διονύσου Κ. Μαϊχόσογλου κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία, όσο και με αφορμή την παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου Σπάτων- Σταμάτας Α. Γκίνη, σχετικά με την πρόοδο στην εκπόνηση του ΤΠΣ, και ειδικότερα σε σχέση με την οριοθέτηση των οικισμών.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Μαϊχόσογλου ανέφερε πως την Τετάρτη θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της επιτροπής η μελετήτρια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κ. Γεωργούλα, καθώς και στελέχη από το Υπουργείο που ασχολούνται “πλήρως και αποκλειστικά” με τον τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης. Στους παραπάνω, είπε η Δήμαρχος, έχουν δοθεί πλήρη στοιχεία που αφορούν σε όλους τους οικισμούς της πόλης. Μετά και από την εν λόγω συνεδρίαση, θα διαμορφωθεί ακριβέστερη εικόνα για την εξέλιξη και την πορεία του θέματος.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί δυο συναντήσεις, η πρώτη με επιλεκτικές παρουσίες και η δεύτερη, διαπαραταξιακή, διευρυμένη με μηχανικούς της πόλης (σ.σ. από την οποία εντούτοις απουσίαζαν ισχυρά ονόματα με γνώση του αντικειμένου), καθώς και με τοπικούς παράγοντες. Σ’ αυτή τη δεύτερη συνεδρίαση είχε ανακύψει το ζήτημα της δυνατότητας οριοθέτησης κάποιων από τους οικισμούς, όπως η Σταμάτα- Παλιοσταμάτα- Σπάτα και η Αμυγδαλέζα, που κατά τη μελετήτρια και τη σχετική έρευνά της, δεν τεκμηριώνονται επαρκώς ως οικισμοί. Για την αντίκρουση αυτού του ισχυρισμού, της παρασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, ώστε να προχωρήσει, και ει δυνατόν να προηγηθεί, η οριοθέτηση όλων των οικισμών έναντι της ολοκλήρωσης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.