logo


Στην πρόσφατη (Τρίτη 16 Απριλίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεύτερο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη ήταν η ανασύνθεση της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά της εγκατάστασης νέων Λατομείων στην Πεντέλη. Στη συνεδρίαση αυτή η Κοινότητα Διονύσου είχε την τιμητική της: Παρόντες νυν και τέως τοπικοί σύμβουλοι, που αγωνίζονται εδώ και τρία σχεδόν χρόνια να αναχαιτίσουν τις επενδυτικές και εξορυκτικές ορέξεις της ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗΣ, περίμεναν να ακούσουν ότι αυτή η νέα Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει δράση, έντονη και προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μπει φραγμός, οριστικός, σε οποιαδήποτε βλέψη για νέα λατομική δραστηριότητα στο βουνό.

Μάλλον απογοητεύτηκαν:

Και από το γεγονός ότι η νέα Διοίκηση δεν έσπευσε να πραγματοποιήσει σχετική παρέμβαση σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που ήταν αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση επί 10 ημέρες, κι έτσι να καταστήσει σαφή τη θέση της πόλης- “Όχι νέα Λατομεία στο Πεντελικό”

Αλλά και από τις δηλώσεις της Δημάρχου Κ. Μαϊχόσογλου, η οποία επιθυμεί μεν και προσπαθεί με τηλεφωνικό και γραπτό αίτημα, όπως ανακοίνωσε, να συναντηθεί με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, πλην όμως- όπως και η απελθούσα Δημοτική Αρχή επί των ημερών της, που προσπαθούσε επί μήνες- δεν τα έχει καταφέρει ακόμη.

Για τις παραπάνω κινήσεις της Διοίκησης καμιά ενημέρωση δεν υπήρξε μέχρι σήμερα. Μετά όμως και από την ομόφωνη εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τη Δήμαρχο να κινηθεί άμεσα προς το ΥΠΕΝ, κρίνεται τουλάχιστον επιβεβλημένη η έκδοση σχετικού Δελτίου Τύπου αναφορικά τόσο με τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της επιστολής προς τον υπουργό ΠΕΝ Θ. Σκυλακάκη, όσο και με τις προθέσεις της Διοίκησης αναφορικά με την κλιμάκωση ενεργειών, αντιδράσεων και δυναμικών διαμαρτυριών, στην περίπτωση που το Υπουργείο για μια ακόμη φορά κωφεύσει.

Υπενθυμίζονται εδώ οι εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων στην εκδήλωση για την Πεντέλη που πριν από λίγες ημέρες οργάνωσε ο γειτονικός Δήμος: “Και αν μας έχει απομείνει ελάχιστο μυαλό, να μην διανοούμαστε να την καταστρατηγήσουμε ή να την παραβιάσουμε”, είπε η Μ. Καραμανώφ, Αντιπρόεδρος στο ΣτΕ επί τιμή και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, αναφερόμενη στις διατάξεις που προστατεύουν την Πεντέλη, “παρακαλώ σκεφτείτε κι εμάς, τους υπόλοιπους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, που χρειαζόμαστε καθαρό αέρα για να ζήσουμε”, υπερθεμάτισε η Α. Αρβανιτάκη, συντονίστρια Τοπικών Θεμάτων του ΣΕΠΟΧ (Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων Χωροτακτών).