logo


Από τις 20 Φεβρουαρίου έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια τρεις αποφάσεις Δημάρχου, με υπογραφή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γρ. Ίσσαρη, και παράλληλα πηγαινοέρχεται στη Δημοτική Επιτροπή Διονύσου το θέμα με την αποκομιδή βιοαποδομήσιμων υλικών, που πλέον έχει γίνει επιτακτική ανάγκη: Ο σχετικός διαγωνισμός, που επαναπροκηρύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, πάγωσε επειδή ένας από τους υποψήφιους αναδόχους υπέβαλε προσφυγή. Και ενώ η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων την απέρριψε και όλα έδειχναν πως η διαδικασία θα προχωρούσε πλέον κανονικά, ο ίδιος υποψήφιος επανήλθε με αίτηση αναστολής- ακύρωσης της απόφασης της Αρχής. Έτσι είναι άγνωστο το πότε θα τελεσφορήσει ο διαγωνισμός, όταν μάλιστα η αντιπυρική περίοδος απέχει μόλις ένα μήνα και τα κηπαία έχουν πλημμυρίσει την πόλη.

Με τα παραπάνω δεδομένα, καλείται κατεπειγόντως η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου αύριο, Τρίτη 2 Απριλίου, στις 9 το πρωί, για να συζητήσει και να εγκρίνει την ανάθεση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, της εν λόγω υπηρεσίας σε τέσσερις ιδιώτες αναδόχους, με συνολικό κόστος 424.669 ευρώ:

Το κατεπείγον του θέματος έγκειται στο γεγονός της ύπαρξης κατεπείγουσας ανάγκης διαχείρισης των βιοαποδομήσιμων υλικών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικού γνωμοδοτικού οργάνου (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) και ανάθεση σε αναδόχους για την προμήθεια υπηρεσιών αποκομιδής βιοαποδομήσιμων υλικών. (Δ/νση Περιβάλλοντος, αρ.πρωτ. 8052/28-3-2024)