logo


Άμεσα θα συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή, την οποία συνέστησε το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου για την παρακολούθηση της εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου, σύμφωνα με δήλωση της Δημάρχου Κ. Μαϊχόσογλου σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη 12/3. Υπενθυμίζεται πως η παραπάνω επιτροπή, που αποτελείται από 10 μέλη, προερχόμενα από όλες τις παρατάξεις, θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή μηχανικών της πόλης που γνωρίζουν τα τοπικά χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, και ειδικότερα αυτά που αφορούν στο δασικό και οικιστικό πρόβλημα, με αιχμή του δόρατος την οριοθέτηση των οικισμών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η συνάντηση της διευρυμένης διαπαραταξιακής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης 19 Μαρτίου, και- πλην των αιρετών- δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ποιοι θα είναι οι μηχανικοί που θα συμμετέχουν. Θεωρείται εντούτοις βέβαιη η παρουσία τόσο του Γ. Λαγκαδινού όσο και της Λ. Φέρμελη, που- κάτοικοι οι ίδιοι οικισμών- έχουν ασχοληθεί επί χρόνια και ως επαγγελματίες και ως ενεργοί πολίτες με το πρόβλημα της οριοθέτησής τους, η κ. Φέρμελη μάλιστα και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου με δυο θητείες.

Υπενθυμίζεται πως το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Δήμο Διονύσου, που αναμένεται να επιλύσει τα χρόνια οικιστικά και πολεοδομικά ζητήματα της περιοχής, δημοπρατήθηκε έναντι ποσού 1.350.000 ευρώ το 2022, στο πλαίσιο της εκπόνησης ΤΠΣ για δεκάδες Δήμων ανά την Ελλάδα. Δυο χρόνια αργότερα, ανάμεσα στους μελετητές έχει ξεκινήσει έντονη συζήτηση αναφορικά με την αμοιβή τους, όταν στην εκπόνηση των ΤΠΣ περιλαμβάνεται και η οριοθέτηση οικισμών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο Δήμο Διονύσου: Το 40% της πόλης και 15.000 κάτοικοί της ζουν 30 χρόνια τώρα σε κατάσταση ομηρίας, ενώ ήταν αδύνατη η οποιαδήποτε πολεοδομική και χωροταξική οργάνωση στην κατεύθυνση μιας σύγχρονης πόλης.

Τον προβληματισμό των μελετητών, που αποτυπώνεται και στην ιστοσελίδα του αρμόδιου ΥΠΕΝ με σειρά σχετικών ερωτήσεων και απαντήσεων, φάνηκε να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή, που σε σχετική επισήμανση της Οδού Διονύσου κατά την ίδια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει το ΤΠΣ του Δήμου Διονύσου, ενώ εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις για το εν λόγω πρόβλημα: “Όπου μπορεί ο Δήμος θα συνδράμει και θα πιέσει, ώστε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα”, τόνισαν τόσο η Δήμαρχος όσο και η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Αγγ. Πέππα.

Σύμφωνα, τέλος, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη διαπαραταξιακή επιτροπή για το ΤΠΣ απαρτίζουν από πλευράς αιρετών οι:

Κ. Μαϊχόσογλου, Αγγ. Πέππα και Α. Κουκάς (Δημοτική Αρχή)

Γ. Καλαφατέλης, Γ. Φωτάκης και Στ. Κριεμάδης (Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο)

Κ. Κουριδάκης (Εύπολις)

Ν. Καρυστινός και Δ. Ιατρού (Νέος Διόνυσος)

Τ. Παντελόγλου (Λαϊκή Συσπείρωση)