logo


Σήμερα,  Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ θα συνεδριάσει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, με θέματα το κλείσιμο της διαχειριστικής περιόδου για το 2022, και την έγκριση του οικονομικού απολογισμού για την ίδια χρονιά. Σημειώνεται πως στην εισήγησή της η Β. Γεωργίου, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής που μετράει ακόμη τρεισήμιση μήνες ζωής, προτείνει την έγκριση και των δυο θεμάτων.

Της σημερινής συνεδρίασης, τρίτης τακτικής, είχε προηγηθεί ακόμη μια την Παρασκευή 1 Μαρτίου, οπότε και η Λ. Κανακάρη, μέλος της Επιτροπής εκ μέρους της πλειοψηφίας, είχε υπογραμμίζει πως πετρέλαιο σε 15 σχολεία- Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- πετρέλαιο θέρμανσης είχε μπει στις αρχές της νέας χρονιάς, παρά την ενημέρωση που είχε η Επιτροπή από την απελθούσα Διοίκηση, ότι πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων οι δεξαμενές ήταν γεμάτες.

Στην ίδια εκείνη συνεδρίαση είχε παρουσιασθεί αναλυτικά από το Γραμματέα της Επιτροπής Στ. Χατζάρα και η οικονομική κατάστασή της, όπως την παρέλαβε η νέα Διοίκηση: Χρηματικό υπόλοιπο στο ταμείο 1036 ευρώ. Η πρώτη κατανομή από το ΥΠΕΣ για το 2024 ανερχόταν, ενισχυμένη, στις 62.600 ευρώ. Τα ανεξόφλητα τιμολόγια από το 2023 αφορούν σε ποσόν 23.882 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται δυο ρυθμίσεις, για ΕΦΚΑ και με πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Για το 2024 τα ανεξόφλητα τιμολόγια ανέρχονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή  στις 81.770 ευρώ, όπου περιλαμβάνεται και η δαπάνη για το πετρέλαιο που προαναφέρθηκε. Όσο για την κατανομή του ΥΠΕΣ, έχει εν μέρει χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση των παραπάνω τιμολογίων, ενόψει και της πληρωμής των σχολικών τροχονόμων που εκκρεμούσε από το Δεκέμβριο. Η εκτίμηση, τέλος, για τις ανάγκες της Σχολικής Επιτροπής μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς μιλάει για 98.000 ευρώ. Η παραίνεση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν “όχι άλλα έξοδα”, αλλά έξοδα προκύπτουν καθημερινά, κάποια επείγοντα, τα οποία εμείς θα προχωρήσουμε, συμπλήρωσε η Πρόεδρος, αλλά και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Β. Βιθυνού.

Αναλυτικά η σημερινή Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1: Κλείσιμο της διαχείρισης της Σχολικής Επιτροπής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2022.

Θέμα 2: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2022.