logo


Χθες Τρίτη 12 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου αποφάσισε την παράταση στο έργο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της, ένα κομμάτι του οποίου βρίσκεται στα όρια του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσα στις εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι και αυτή της σήμανσης- ασφάλειας, το οποίο μάλιστα έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί σε ποσοστό 25%.

Λίγο πριν να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Β. Στεφανάκης, συντοπίτης από τη Ροδόπολη, ενεχείρισε στη Δήμαρχο Κ. Μαϊχόσογλου επιστολή με συνημμένες φωτογραφίες από πινακίδες οδοσήμανσης σε όλο σχεδόν το εύρος της πόλης- και μάλιστα διαχρονικά: Ο κ. Στεφανάκης έχει “απαθανατίσει” τις πινακίδες το 2011, και μετά το 2014, και μετά το 2015, και μετά το 2020- τις ίδιες πινακίδες, που παραμένουν στην ίδια ακριβώς κατάσταση, της καταστροφής ή του βανδαλισμού,  παρά τις επανειλημμένες επιστολές και επισημάνσεις του, προς όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου.

Στην επιστολή του, με ημερομηνία Ιουλίου του 2020, την οποία κοινοποίησε τότε σε όλες τις παρατάξεις, ο συντοπίτης υπογραμμίζει:

Προς

ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Λ.ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 29 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ημερ. : 3/7/2020

Κύριε Δήμαρχε

Θα ήθελα να σας αναφέρω σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν οι πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ που αφορούν στο Οδικό Δίκτυο του Δήμου Διονύσου.

Πινακίδες που προκαλούν ανασφάλεια στους πεζούς και τους οδηγούς. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό όπως θα διαπιστώσετε βλέποντας το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.

Δεν είναι μόνο οι πινακίδες του Κ.Ο.Κ που χρειάζονται αποκατάσταση αλλά και οι πινακίδες των οδών και πλατειών οι όποιες είναι καρφωμένες πρόχειρα στα δέντρα και δίνουν μια εικόνα που δεν αρμόζει σε Δήμο με περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες.

Θα μπορούσατε ίσως όλοι μαζί να αποφασίσετε ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που κρατά χρόνια και δεν το αγγίζει κανείς.

Γι’ αυτό το λόγο κοινοποιώ την παρούσα επιστολή σε όλες τις παρατάξεις ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια.

Ευχαριστώ και ελπίζω αυτή τη φορά να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Στεφανάκης Βασίλης

Ροδόπολη