logo


Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 5.45 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η ανάθεση αρμοδιοτήτων στα πέντε μέλη του Συμβουλίου για τέσσερις τομείς- Πολιτισμός, Πρόνοια και Κοινωνική Αλληλεγγύη, Πολιτική Προστασία, Αθλητισμός και Παιδεία, Περιβάλλον και Δημοτική Περιουσία.

*Η επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης τόσο του Τοπικού (2021 και 2022) όσο και του Δημοτικού (2022) Συμβουλίου για την ονοματοδοσία δυο χώρων στην Κοινότητα. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τον Κοινόχρηστο Χώρο μπροστά από τον οικίσκο του Κλιμακίου Εθελοντών, που προτείνεται να ονομασθεί «Πλατεία Εθελοντών», καθώς και για το δρόμο απέναντι από το Αη Γιώργη το Χιοπολίτη που καταλήγει στην έδρα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, και προτείνεται να ονομασθεί «Οδός Ναυτοπροσκόπου Ευάγγελου Χατζηδάκη», προς τιμήν του ιδρυτή του Σώματος.

*Τέλος, επανέρχεται για μια ακόμη φορά το θέμα ίδρυσης δημοτικού καταφυγίου στην περιοχή, που θα φιλοξενεί αδέσποτα ζώα. Το θέμα φέρνει προς συζήτηση η Λ. Χουλιάρα, τοπική σύμβουλος της Διοίκησης, με σειρά ερωτημάτων προς… τη Διοίκηση: Με δεδομένο πως η Κοινότητα και ο Δήμος βρίσκονται σε προνομιούχα περιοχή, με πληθώρα διαθέσιμων ελεύθερων δημοτικών εκτάσεων, πως τα αδέσποτα ευθύνης του Δήμου βρίσκονται περιορισμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε χώρο φύλαξης στον Αυλώνα, και πως τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου προβλέπει το πρόγραμμα “Άργος” του 2021 “υπάρχει στόχευση από πλευράς Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση  της εύρεσης ελεύθερης/αχρησιμοποίητης και διαθέσιμης δημοτικής/δημόσιας ή επίσημα παραχωρηθείσας από ιδιώτη έκτασης, κοντά στον αστικό ιστό (προκειμένου να είναι άμεσα προσβάσιμη για τη σίτιση, περίθαλψη, μέριμνα των αδέσποτων ζώων), προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα ζώα τα οποία βρίσκονται φυλακισμένα στα κλουβιά; Αν υφίσταται τέτοια στοχοθεσία ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των θεσμικά προβλεπόμενων ενεργειών για την εύρεση κατάλληλου χώρου και τη συνακόλουθη λειτουργία σύγχρονου καταφυγίου; Αν δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, με ποιον ακριβώς τρόπο σκοπεύουν η κοινότητα και ο δήμος να εφαρμόσουν το σχετικό νόμο και να εξασφαλίσουν τη διαβίωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνθήκες αρμόζουσες σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία;” Υπενθυμίζεται πως η ίδρυση δημοτικού καταφυγίου για τα αδέσποτα απασχολεί το Δήμο Διονύσου τα τελευταία 6-7 χρόνια. Το 2015 μάλιστα το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου είχε ζητήσει από τις 7 Κοινότητες να υποδείξουν κατάλληλους χώρους. Όλες τότε είχαν απαντήσει αρνητικά, με μόνη εξαίρεση την Κοινότητα Διονύσου, που διαθέτει μεν μια τέτοια έκταση, αλλά μόνο για τα αδέσποτα της περιοχής και όχι όλου του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Ανάθεση αρμοδιοτήτων στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Διονύσου

Θέμα 2ο: Αιτήσεις παράτασης ταφής

Θέμα 3ο: Μεταφορά κάδων ανακύκλωσης από την οδό Αττάλου στην συμβολή των οδών Μοσχονησίων και Λεωφ. Διονύσου

Θέμα 4ο: Ονομασία Κοινόχρηστου χώρου και Οδού στην Κοινότητα Διονύσου

Θέμα 5ο: Ίδρυση και Λειτουργία Δημοτικού Καταφυγίου