logo


Προγραμματίστηκε κατεπειγόντως για χθες Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου με 2 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, και με πολυσέλιδες εισηγήσεις και συνημμένα στοιχεία και έγγραφα. Ματαιώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Και αύριο, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, επανέρχεται, κατεπειγόντως και πάλι, στις 9.30 το πρωί.

Ο λόγος για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Διονύσου, η οποία χθες είχε στην Ημερήσια Διάταξη την αξιοποίηση του κτηρίου του ΤΥΠΕΤ στον Άγ. Στέφανο και την ενεργειακή αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου, που – σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΣ- πρέπει να δημοπρατηθούν μέχρι την προσεχή Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, αλλιώς θα απενταχθούν και θα χαθεί η εγκεκριμένη χρηματοδότηση των συνολικά 6,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Αλλά αύριο, όπως φαίνεται και από τη συνημμένη πρόσκληση, η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει μόνο το ένα από τα θέματα, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης, και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως συνοδευτικό- είτε εισήγηση είτε έγγραφο, να είναι μέχρι στιγμής αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου. Δεν περιλαμβάνεται, επιπλέον, το θέμα της αξιοποίησης του ΤΥΠΕΤ, δημιουργώντας όπως είναι φυσικό ερωτηματικά για το ενδεχόμενο δεύτερων σκέψεων από την πλευρά της Διοίκησης για το χειρισμό του. Και αυτό παρά το γεγονός πως στη Διαύγεια είναι ήδη αναρτημένη εδώ και μερικές ημέρες απόφαση Δημάρχου, για την πολυετή δέσμευση 7,5 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. 3,5 εκατομμύρια από χρηματοδότηση του προγράμματος ΤΡΙΤΣΗΣ και άλλα 4 από πόρους του Δήμου), για την αξιοποίηση του εδώ και δεκαετίες εγκαταλελειμμένου κτηρίου ως πολιτιστικού χώρου.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το θέμα του ΤΥΠΕΤ δεν περιλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη ούτε και της τακτικής συνεδρίασης της ίδιας Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί δυο ημέρες αργότερα, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.