logo


Μετά από το εκ παραδρομής λάθος, που- όπως ανέδειξε η Οδός Διονύσου- οδήγησε στον ορισμό υπεράριθμων Διοικητικών Συμβουλίων στις Σχολικές Επιτροπές, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, στη χθεσινή (Τρίτη 30 Ιανουαρίου) συνεδρίασή του, ανακάλεσε τις αντίστοιχες αποφάσεις και προχώρησε στον εκ νέου ορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων, αυτή τη φορά με τον ορθό αριθμό των 13 μελών, και με θητεία, υπενθυμίζεται, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024, ως εξής:

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόεδρος: Β. Γεωργίου- Λιακέα

Αντιπρόεδρος: Στ. Ουσταμπασίδης

Μέλη: (από το Διόνυσο του Αύριο) οι αιρετοί Γ. Κομνηνάκης, Φ. Βιθυνού και Λ. Κανακάρη (αναπληρωματικοί οι Α. Κουκάς, Σ. Μανδάλακα, Μ. Ζαμάνη και Π. Τσούκας)

(από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο) Αλ. Τόκα (τέως Πρόεδρος) και Αν. Στασινοπούλου (αναπληρούμενες από τις Π. Οικονομάκου και Δ. Σπανουδάκη)

(από την παράταξη Εύπολις) Κ. Κουριδάκης (αναπληρωματικός ο Ν. Καρυστινός από το Νέο Διόνυσο)

Τα 13 μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπληρώνουν με τους αναπληρωματικούς τους οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Δ. Τζωρτζόπουλος και Π. Καλλιώτης, η Μ. Λάππα Προϊσταμένη των Νηπιαγωγείων, η Χ. Τσολάκου εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, καθώς και o δημότης Στ. Χατζάρας.

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόεδρος: Ιω. Δακτυλίδη

Αντιπρόεδρος: Στ. Ουσταμπασίδης (όπως και στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή)

Μέλη: (από το Διόνυσο του Αύριο) οι αιρετοί Σ. Μανδάλακα, Π. Τσούκας και Μ. Θεοδωρίδου- Πέππα (αναπληρωματικοί οι Στ. Δημητριάδης, Κ. Σαρκίρης, Ν. Βενέτης και Β. Βιθυνού)

(από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο) Ν. Παπαδόπουλος και Π. Κανελλόπουλος (τέως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντιστοίχως, με αναπληρωματικές τις Ιω. Κουβαρά και Ιω. Κορνάρου)

(από την παράταξη Νέος Διόνυσος) Δ. Ιατρού (αναπληρωματικός ο Δ. Αλεξανδρής από τον Εύπολι)

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπληρώνεται από τους Διευθυντές Γυμνασίων Ν. Μονιά και Ειρ. Πολίτη, την Κ. Αλπέντζου εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, τον Φ.Ρ. ως εκπρόσωπο των μαθητικών κοινοτήτων και το δημότη Γ. Κανουπάκη.

Σημειώνεται εδώ πως στο διάστημα που μεσολάβησε υπήρξαν και κάποιες αλλαγές στην προτεινόμενη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων, τόσο στους αιρετούς όσο και στα υπόλοιπα μέλη, ενώ τηρήθηκε και η προστασία των προσωπικών δεδομένων για το μαθητή που συμμετέχει ως εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την αναφορά του ονόματός του μόνο με τα αρχικά.

Για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, σχετικά με την ανάκληση των δυο αποφάσεων, η Δημοτική Αρχή αποτάθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Αμπαρτζίδης.

Τέλος, με θετική ψήφο στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, στάθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου, εκφράζοντας πάντως επιφυλάξεις για την πολιτική πορεία και το αποτέλεσμα στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών. Τη στάση αυτή τήρησε και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν στον ορισμό μελών ή εκπροσώπων του Δήμου σε διάφορες επιτροπές ή/και φορείς.