logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Διόνυσος 3/1/2024

Μεγάλη Νίκη των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση της κεραίας «Μαμούθ» η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που στην συνεδρίαση της 20 Νοέμβρη του 2023 δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι κάτοικοι και η επιτροπή αγώνα, με αποτέλεσμα να βάζει πρόστιμο 5900€ για κάθε μέρα λειτουργίας της κεραίας δολοφόνου!!

Η νίκη αυτή έρχεται μετά από την παρέμβαση της επιτροπής αγώνα που εμπόδισε την σύνδεση του ρεύματος της κεραίας, της δυναμικής παρέμβασης των κατοίκων στα Δημοτικά Συμβούλια του δήμου, που ανάγκασε την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε διορισμό δικηγόρου παρόλο που η ίδια είχε βάλει την υπογραφή της για το στήσιμο της κεραίας. Η αντίδραση των κατοίκων, η δυναμική παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όπως και η μαζική κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα στους δρόμους του Αγίου Στεφάνου χάραξαν τον δρόμο.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, δεν θα συνδεθεί η κεραία, δεν θα ηλεκτροδοτηθεί και θα φροντίσουμε και εμείς για αυτό, συνεχίζουμε πιο δυναμικά με αγωγή για να υποχρεώσουμε την εταιρεία να κατεβάσει το έκτρωμα αυτό από την γειτονιά μας,

θυμίζουμε ότι βρίσκεται μια ανάσα από σπίτια, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, σχολεία και Νηπιαγωγεία.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Συνέχεια των κινητοποιήσεων της επιτροπής αγώνα και των κατοίκων θα κατεβάσει όλη την κατασκευή και δεν θα επιτρέψει να σπείρει τον καρκίνο στις γειτονιές μας.

Η απόφαση που δικαιώνει τους αγώνες μας βασίστηκε στην «αρχή της προφύλαξης του πληθυσμού» αναγνωρίζοντας ότι η κατασκευή αυτή με τις 16 κεραίες που περιλαμβάνει μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Τέτοιες κεραίες πρέπει να τοποθετούνται εκτός του οικιστικού ιστού, πάνω σε βουνά και μακριά από τις καθημερινές δραστηριότητες, όχι στο κέντρο της πόλης μας. Η εταιρεία βρήκε φθηνό ενοίκιο γης από της ΓΑΙΑΟΣΕ, μόλις 1300€ τον χρόνο και τοποθέτησε την κεραία δολοφόνο στο πιο κεντρικό σημείο.

Μάλιστα η μελέτη της ίδιας εταιρείας λέει ότι είναι εκτός οικιστικού ιστού, εκτός σχεδίου πόλεως.

Λένε ψέματα για να πάρουν την έγκριση.

Τέλος δεν έχουν εκδώσει και οικοδομική άδεια για την σοβαρή θεμελίωση που χρειάζεται αυτή η κατασκευή, δηλαδή δεν υπάρχει έγκριση από δημόσια υπηρεσία ότι έχει γίνει σωστή θεμελίωση και ότι δεν θα πέσει σε περίπτωση σεισμού ή θεομηνίας.

  • ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ VODAPHONE KAI NOVA
  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ
    ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ