logo


Απολογισμό έργου της περασμένης τετραετίας δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, με ανοιχτή επιστολή προς τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου, ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης. Ο κ. Κριεμάδης ανεβάζει σε 47 τα έργα, τις μελέτες και τις προτάσεις έγκρισης, συνολικού ποσού άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφάλισαν μια σοβαρή παρακαταθήκη για τη νέα Δημοτική Αρχή. Ο ίδιος εξαίρει την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό της- υποστελεχωμένης- Υπηρεσίας, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη που τον εμπιστεύθηκε επί 4 χρόνια καθώς και τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Σε λίγες ημέρες θα γίνει η παράδοση της αντιδημαρχίας μου στη νέα διοίκηση του Δήμου. Απέναντι σε εσάς οφείλω να κάνω έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων μου κατά την τετραετία που πέρασε όπως και να σας παρουσιάσω το έργο που παραδίδει η διοίκησή μας.

Καθόλη την προηγούμενη δημοτική περίοδο ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης μού εμπιστεύτηκε την Αντιδημαρχία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης, το έργο της οποίας με μεγάλη χαρά αλλά και ιδιαίτερη υπερηφάνεια θα σας παρουσιάσω.

Η συγκεκριμένη αντιδημαρχία έχει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό έργο, που συντελέστηκε  στο πλαίσιο της άσκησης διοίκησης από τη δημοτική μας αρχή, για τη θητεία από το 2019 έως και σήμερα. Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τα δεδομένα του Δήμου μας, που οφείλεται τόσο στη δική μας συνεχή επιμονή και προσπάθεια, και μάλιστα μέσα σε αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, όσο και στην εργατικότητα και τον επαγγελματισμό της υπηρεσίας μου, με 47 συνολικά έργα, μελέτες και προτάσεις έγκρισης.

Η υπηρεσία μου διαθέτει ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό, ελάχιστο όμως για το μέγεθος του Δήμου μας, σε σημείο να μην μπορεί να παράγει ουσιαστικό έργο και να αναλώνει σημαντικό χρόνο στις καθημερινές ανάγκες. Παρόλα αυτά, λόγω της πολύ καλής οργάνωσης και προγραμματισμού της υπηρεσίας, λειτουργεί εξαιρετικά και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και τις επιθυμίες της Διοίκησης.

Δυστυχώς, από την προηγούμενη διοίκηση παραλάβαμε ελάχιστα συνεχιζόμενα έργα και σχεδόν μηδενικές μελέτες για να δημοπρατήσουμε έργα. Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, γνωρίζοντας τις διαδικασίες του Δημοσίου, μας πήρε αρκετό χρόνο για να εκπονήσουμε νέες μελέτες και να δημοπρατήσουμε νέα έργα. Αν αναλογισθούμε ότι ο μέσος χρόνος, δηλαδή από τότε που θα εκκινήσει η μελέτη ενός έργου μέχρι να ξεκινήσει ο εργολάβος την εκτέλεσή του, είναι πάνω από τρία χρόνια, καταλαβαίνετε γιατί σήμερα έχουν αρχίσει σταδιακά ένα ένα τα έργα να υλοποιούνται. Οι ασφαλτοστρώσεις π.χ. δημοπρατήθηκαν (όχι μελετήθηκαν) τον Οκτώβριο του 2020 και ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022.

Το σύνολο των έργων, μελετών και προς έγκριση προτάσεων ξεπερνά το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι ένα εξαιρετικό και πρωτόγνωρο έργο για τα δεδομένα του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα αφορούν μελέτες και έργα:

>Ύδρευσης, αποχέτευσης, με το σύνολο των έργων, μελετών και προς έγκριση προτάσεων να ξεπερνά το ποσό των 76.000.000 ευρώ.

>Οδικής ασφάλειας και αναπλάσεις, με το σύνολο των έργων, μελετών και προς έγκριση προτάσεων να ξεπερνά το ποσό των 25.000.000 ευρώ.

>Παιδείας, αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής, με το το σύνολο των έργων, μελετών και προς έγκριση προτάσεων να ξεπερνά το ποσό των 19.000.000 ευρώ.

Παραδίδουμε στη νέα δημοτική αρχή τα παρακάτω έργα που είτε ήδη εκτελούνται είτε βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης, είτε σε φάση συμβασιοποίησης.

Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη:

  • Αποχέτευση ΑΚΤΩΡ
  • Αποχέτευση Δροσιάς
  • Ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων (ασφαλτοστρώσεις)
  • Οδική ασφάλεια (ασφαλτοστρώσεις)
  • Τηλεέλεγχος ύδρευσης
  • Σύνδεση της Σταμάτας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ
  • Αντικαταστάσεις αγωγών ύδρευσης
  • Συντήρηση και επισκευή κτιρίων του Δήμου
  • Εργασίες για την αδειοδότηση τριών γηπέδων ποδοσφαίρου
  • Κατασκευή των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Αγίου Στεφάνου
  • Μελέτη πυροπροστασίας όλων των σχολείων του Δήμου Διονύσου

Έργα που είτε βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης, είτε σε φάση συμβασιοποίησης και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν:

  • Αποχέτευση Αγίου Στεφάνου
  • Αποχέτευση των υπολοίπων της Άνοιξης
  • Αντικατάσταση εξ ολοκλήρου του δικτύου ύδρευσης της Αναγέννησης
  • Ασφαλτοστρώσεις μέσω της Περιφέρειας
  • Βιοκλιματική ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων της Δροσιάς
  • Τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρομέτρων στη Δροσιά
  • Αναβάθμιση παιδικών χαρών όλων των νηπιαγωγείων

Όλα όσα αναφέρω παραπάνω είναι έργα τα οποία αφήνουμε ως παρακαταθήκη στη νέα δημοτική Αρχή για το αύριο του Δήμου μας. Όπως επίσης υπάρχει και πλήθος έργων και μελετών, τα οποία είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.

Σε όλη τη θητεία μας εκμεταλλευθήκαμε κάθε χρηματοδοτικό μέσο προκειμένου να υποβάλουμε προτάσεις και μάλιστα είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις προτάσεις.

Σίγουρα σε αυτή την πορεία θα θέλαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Όπως σίγουρα δεν αποφύγαμε και κάποια λάθη που όταν δουλεύεις καθημερινά υπό συνθήκες αφόρητης πίεσης είναι αναπόφευκτα.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ως διοίκηση βάλαμε τις σταθερές βάσεις έτσι ώστε η επόμενη δημοτική αρχή να βρει έτοιμες μελέτες και εγκεκριμένα ή δημοπρατημένα έργα, προκειμένου ο Δήμος μας να αλλάξει μορφή, να βελτιωθεί και να πάει πραγματικά μπροστά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε και τέλος τον Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη για την στήριξή του και τη θέση που μου εμπιστεύτηκε σε όλη την προηγούμενη τετραετία.

Τέλος εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στη νέα δήμαρχο να πετύχει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, για το καλό όλων των πολιτών και του Δήμου μας.