logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 17/12/23 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο οποίο συνέβαλαν οι δηλώσεις της νέας Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεως της μειοψηφίας. Ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ Κωστής Κουριδάκης, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι σε κάθε νέα αρχή είναι σημαντικό να υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα να μην παρουσιαστούν τα όποια προβλήματα, δυσλειτουργίες και προσκόμματα που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι όλες και όλοι  νέοι και παλαιότεροι θα βρεθούν απέναντι στα ίδια ή αντίστοιχα προβλήματα. Κρίσιμο είναι να εμπεδωθεί ότι η συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουν, όσοι έχουν εκλεγεί, είναι αυτή που καθορίζει το κύρος του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Διοίκηση και πολίτες είναι το ίδιο, είναι όψεις του ίδιου νομίσματος και όλοι έχουν την υποχρέωση να συμβάλλουν για το συλλογικό καλό και την ευημερία του τόπου μας. Είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο   το μεγάλο ποσοστό νέων συμβούλων, που θα φέρουν νέα πνοή και φρέσκο κλίμα.  Ανέφερε ότι οι εκλογές είναι μία έντονη και ανταγωνιστική διαδικασία που έχει «εμφυλιοπολεμικά»  χαρακτηριστικά   τα οποία οφείλουν όλοι να ξεχάσουν και να μην τα μεταφέρουν στο νέο Δ.Σ. προκειμένου να διατηρηθεί ένας πολιτικός πολιτισμός και να προστατευθεί το κύρος του.

Η νέα διοίκηση εκ νόμου διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. Αυτό αυξάνει την ευθύνη και το χρέος της να υλοποιήσει τα υπεσχημένα με διαφάνεια, χωρίς αλαζονεία και με την μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Επίσης εξήρε τις δηλώσεις της νέας Δημάρχου και της ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Η παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ θα είναι δίπλα στους πολίτες θα παλεύουμε για πολιτικές και πρακτικές που αντανακλούν τις ανάγκες, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο Δήμο με έργα υποδομής, βιώσιμη ανάπτυξη και σεβασμό στο περιβάλλον. Θα συμβάλουμε για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Δ.Σ. και να γίνουν σταθερά βήματα για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του δήμου, βελτίωση της καθημερινότητας και επίλυση των μεγάλων θεμάτων που εκκρεμούν (πολεοδομικός σχεδιασμός, δίκτυα αποχέτευσης, κυκλοφοριακό κλπ).

Καλή δύναμη σε όλες και όλους με επιτυχία στο δύσκολο έργο της νέας διοίκησης και της Δημάρχου.

Καλά Χριστούγεννα, καλύτερο το 2024.