logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/12/2023

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Θ. Κρητικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Εύπολις” και πρώην Προέδρου του Δ.Σ. Σπύρου Γιαννουλάτου, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή. Ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ Κωστής Κουριδάκης ζήτησε να αναγνωριστεί η πολύχρονη και σπουδαία αυτοδιοικητική προσφορά του, αρχικά στη Κοινότητα Σταμάτας και στη συνεχεία στον Καλλικρατικό Δήμο, με την ονοματοδοσία χώρου ή οδού του Δήμου στη μνήμη του.

Επίσης αναφέρθηκε στην Επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ενορίας του Αγ. Στεφάνου και  πρότεινε με αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου να γίνουν τα παρακάτω.

• Να  ανακηρύξει επίσημα το έτος  2024 επετειακό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας του Αγ. Στεφάνου.

• Να προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2024 κωδικός για την κάλυψη των επετειακών δράσεων.

• Να έρθει θέμα και να εγκριθεί η ανακήρυξη Πολιούχου Αγίου του Δήμου Διονύσου  τον Άγιο Στέφανο.

Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα των λογαριασμών ύδρευσης αναφέρθηκε στις 900 περίπου ενστάσεις που ακόμα δεν έχουν εξετασθεί και θα αυξηθούν μετά τους τελευταίους λογαριασμούς. Πρότεινε την άμεση εξέταση τους και την επίλυση αυτού του σοβαρού θέματος σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης αλλά και τα δίκαια αιτήματα των πολιτών.

Η διοίκηση έβγαλε μία γενικόλογη ανακοίνωση στις 27/11/2023 που μεταξύ άλλων αναφέρει:

« 1)  Ήδη με εντολή του Δημάρχου Διονύσου πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με παλαιότερους λογαριασμούς, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στη συνήθη κατανάλωση που υπήρξε μέχρι σήμερα από τους καταναλωτές.

2) Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιτάχυνση της εξέτασης του συνόλου των ενστάσεων των πολιτών (για αφανείς διαρροές, λανθασμένες ενδείξεις μετρήσεων κλπ), διαδικασία η οποία σε κάθε περίπτωση αναμένεται  να έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου 2023.»

Η διοίκηση πρέπει να βιαστεί, ο χρόνος περνά και οι λογαριασμοί λήγουν στις 22/12/2023.

Τι θα κάνουν οι πολίτες;

Πότε θα ενημερωθούν αρμοδίως;

Πότε θα εξεταστούν οι ενστάσεις;

Θα πληρώσουν, αν δεν πληρώσουν θα χρεωθούν με πρόστιμα;

Ας βγει τουλάχιστον μία επίσημη ανακοίνωση που με υπευθυνότητα θα ενημερώνει για τα παραπάνω.