logo


Έξι κάτοικοι από την Κοινότητα Διονύσου υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικό και τους επικεφαλής των παρατάξεων, ζητώντας να φέρουν προς συζήτηση στο Σώμα τα μέτρα αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων στην περιοχή, με βάση ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, στις αρχές του Νοεμβρίου:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Διόνυσος 4 Δεκεμβρίου 2023

Προς : κ. Αθανάσιο Κρητικό,Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου

Κοιν. : 1. Επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Διονύσου

            2. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και Κοινωνικά Δίκτυα

Θέμα:  Αποτελεσματικά Μέτρα Αντιμετώπισης των Χιονοπτώσεων στην Κοινότητα Διονύσου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και από μεγάλο αριθμό αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορηθήκαμε ότι  το Συμβούλιο της Κοινότητας Διονύσου, στη συνεδρίασή του στις 2/11/2023, ενέκρινε  ομόφωνα την εισήγηση του Προεδρεύοντος του Συμβουλίου κ. Λάζαρου Γεωργοκίτσου που αφορούσε στην αποτελεσματική  αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στην Κοινότητα Διονύσου.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν

1.ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Εμμ. Κόκκαλης

2.ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου κ. Ν. Κοκκαλάς

3.ο εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος Διονύσου κ. Α. Μπάσης

Το κείμενο της εισήγησης με τα προτεινόμενα μέτρα δράσης έχει σταλεί στη Δημοτική Αρχή και στους Εντεταλμένους Συμβούλους Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για να προβούν εγκαίρως στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Τα προτεινόμενα μέτρα σύμφωνα με την εισήγηση κατατάσσονται στις παρακάτω βασικές κατηγορίες

1.Οργανωτικά μέτρα

2.Επιχειρησιακά μέτρα σε τεχνολογικές υποδομές-μηχανήματα και στο ανθρώπινο δυναμικό ενώ ορισμένες επισημάνσεις κατέθεσε ο παρευρισκόμενος αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Μ. Κόκκαλης.

Κύριε Πρόεδρε,

οι κάτοικοι της Κοινότητας Διονύσου έχουν πολλές αρνητικές εμπειρίες και έχουν υποστεί αφόρητη ταλαιπωρία από χιονοπτώσεις οι οποίες πιθανότατα να ενταθούν τα επόμενα χρόνια λόγω της αναμενόμενης να επιδεινωθεί κλιματικής αλλαγής.

Οι κάτοικοι της Κοινότητας Διονύσου αλλά και της ευρύτερης περιοχής ζουν με την αγωνία μην συμβεί σύντομα κάποια έντονη χιονόπτωση και μας βρει απροετοίμαστους να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές επιπτώσεις. Γνωρίζουμε βέβαια ότι σε λίγες εβδομάδες θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου η νέα Δημοτική Αρχή την οποία οφείλουμε να συνδράμουμε ουσιαστικά τόσο στην μεταβατική περίοδο όσο και κατά την δύσκολη  χειμερινή περίοδο. Είμαστε βέβαιοι ότι  συμφωνείτε με την αρχή ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και η ευθύνη δεν μετατίθεται προσχηματικά από τον ένα στον επόμενο υπεύθυνο.

Απευθυνόμαστε σε εσάς με την παράκληση να επικοινωνήσετε, ως ενωτικός Πρόεδρος του ΔΣ, με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και να συντονίσετε τις ενέργειες ώστε να ορισθεί μια συνεδρίαση με θέμα την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Διονύσου. Μια συνεδρίαση που θα καταλήξει άμεσα σε αποφάσεις εφαρμογής αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ως εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες σας ενδιαφέρει η λύση των προβλημάτων και η ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση-κάτοικοι της Κοινότητας Διονύσου (με αλφαβητική σειρά)

1. Ευτυχία Αδειλίνη

2. Θόδωρος Γαβαθάς

3. Παναγιώτης Γεωργιάδης

4. Βασιλική Κάμπελλ

5. Ματίνα Καραμέτου

6. Άθως Στυλιανού

Υστερόγραφο:  Σας επισυνάπτουμε την  απόφαση Νο 26 / 2023 ( 02.11.2023) της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.