logo


Ενός λεπτού σιγή κράτησε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Θ. Κρητικού, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, στη μνήμη του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “Εύπολις” και πρώην Προέδρου Δ.Σ. Σπύρου Γιαννουλάτου, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα μήνα.

Παράλληλα ο επικεφαλής του Εύπολι Κ. Κουριδάκης ζήτησε να αναγνωριστεί η πολύχρονη αυτοδιοικητική προσφορά του στα κοινά της πόλης, πρώτα της Κοινότητας Σταμάτας και εν συνεχεία του καλλικρατικού Δήμου, με την ονοματοδοσία χώρου του Δήμου στη μνήμη του.

Η αδόκητη απώλεια του Σπύρου Γιαννουλάτου έφερε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, και μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας, τη Δ. Αλιφραγκή. Η κ. Αλιφραγκή, που ορκίστηκε στις 10 Νοεμβρίου, στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια με το συνδυασμό “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”. Στη συνέχεια, όμως, διαφοροποιήθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του φετινού Οκτωβρίου στελέχωσε το ψηφοδέλτιο της “Δύναμης Ευθύνης για το Διόνυσο”, χωρίς πάντως να έχει εντωμεταξύ ανεξαρτητοποιηθεί.

Αυτή η ανεξαρτητοποίηση ήρθε τελικά κατά τη χθεσινή (Πέμπτη 30 Νοεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και ο Πρόεδρος του Σώματος διάβασε τη σχετική επιστολή της, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2023:

Δια της παρούσας επιστολής μου επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη “Εύπολις”. Η πράξη μου αυτή οφείλεται στη φθορά της παράταξης που προήλθε από τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων. Παραμένω στον εθελοντισμό που προσφέρω ως Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Ευξείνου Πόντου και θα εξακολουθήσω να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με στόχο το καλύτερο για το Δήμο Διονύσου.