logo


Εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΣΤΙΑΣ, που απασχολείται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, με θέμα τη διαχείριση κρίσεων και έκτακτων αναγκών, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου, στη διάρκεια της εκπαίδευσης αυτής οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κατά περίπτωση κλειστοί:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου συνεχώς αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στα φιλοξενούμενα παιδιά. Πρωταρχικό μέλημα και μέριμνα υψίστης σημασίας αποτελεί η ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι μεγάλη μας χαρά και θεωρούμε επιτυχία του φορέα μας την επικείμενη συνεργασία μας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη συνδρομή ανώτατων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους.  Συγκεκριμένα, θα μας δώσουν οδηγίες πάνω σε θέματα διαχείρισης κρίσεων-αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών καθώς και θα εκπαιδεύσουν το προσωπικό μας, προκειμένου να είναι καταρτισμένο στην αντιμετώπιση ακραίων φυσικών ή από άλλες αιτίες φαινομένων.

Ειδικότερα,

1) θα πραγματοποιηθεί 4ωρη εκπαίδευση του Προσωπικού της ΕΣΤΙΑΣ με θέμα τη Διαχείριση Κρίσεων – Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών (δασικών πυρκαγιών, πλημμυρικών φαινομένων, σεισμών και άλλων φυσικών καταστροφών) που απειλούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το Σάββατο 9/12 στο πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου και ώρες από 09.00 -13.00. Στόχος μας είναι να επιτευχθεί η άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση του προσωπικού του ΝΠ και να αποφευχθούν καταστροφικές συνέπειες.

2) Επιπλέον, θα γίνουν επιμέρους εκπαιδεύσεις σε κάθε Παιδικό Σταθμό, βάσει της χωροταξικής ιδιαιτερότητάς του, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου του ( π.χ πυκνή βλάστηση).

Την ημέρα της επιμέρους εκπαίδευσης κάθε Παιδικού Σταθμού και επειδή είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το προσωπικό να μπορεί να παρακολουθήσει απερίσπαστο,

                στις δομές μας δεν θα δεχθούμε παιδιά τις κάτωθι ημέρες :

>4/12    1) ΒΝΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

                2) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄  ( ΑΒΥΠ)

>5/12   1) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄

               2)  ΒΝΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

>6/12  1) ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΙΒΣΑ)

              2) Β΄  ΒΝΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

>8/12  1) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ

              2) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ «ΔΩΡΕΑ ΠΑΡΙ & ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΑ»

Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε τη σοβαρότητα της εν λόγω επιμόρφωσης – εκπαίδευσης και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αγαστή συνεργασία!!!

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ Π.Σ      Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ       ΚΑΜΑΚΑΡΗ ΣΤΕΛΛΑ              ΚΑΡΑΣΑΡΛΗΣ ΤΑΣΟΣ