logo


Εκδικάστηκαν προχθές Δευτέρα 20 Νοεμβρίου τα ασφαλιστικά μέτρα που ο Δήμος Διονύσου έχει καταθέσει κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της VODAFONE στο σταθμό του ΟΣΕ, στον Άγ. Στέφανο. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω κεραία στο ύψος ξεπερνάει τα σπίτια, βρίσκεται δίπλα σε παλαιότερη κεραία, και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό, σε απόσταση λίγων μέτρων από 4 Νηπιαγωγεία και ένα Γηροκομείο, όταν σε ισχύ και χωρίς να έχει προσβληθεί ποτέ βρίσκεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου του 2013 που απαγορεύει κεραίες μέσα στον αστικό ιστό. Τον περασμένο Ιούλιο συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή διακοπής λειτουργίας της κεραίας, η οποία όμως απορρίφθηκε, ενώ στις 21 Οκτωβρίου η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου κινητοποιώντας και πολλούς κατοίκους κατόρθωσε να αναστείλει τις εργασίες που- πρωί Σαββάτου- είχαν ξεκινήσει για την ηλεκτροδότηση της κεραίας. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου, η ίδια παράταξη οργάνωσε συγκέντρωση στο χώρο του σταθμού του ΟΣΕ και πορεία διαμαρτυρίας μέσα στον Άγ. Στέφανο, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην κεραία- δολοφόνο»- που «στην πραγματικότητα είναι συστοιχία 16 κεραιών (!) και η θέση της είναι στα βουνά και όχι μέσα στο κέντρο μιας πόλης», τόνιζε στη συγκέντρωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου.

Στο δικαστήριο για τα ασφαλιστικά προχθές, όπου παρευρέθη η νέα Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου– χωρίς πάντως να παρέμβει- αλλά όχι και ο απερχόμενος Γ. Καλαφατέλης, το Δήμο Διονύσου εκπροσώπησε ο δικηγόρος- εξωτερικός συνεργάτης Γ. Μελανίτης, που έχει αναλάβει την υπόθεση, συνεπικουρούμενος από τη συνάδελφό του Σ. Ντελ Τόρο Πατρινού. Υπέρ του αιτήματος των ασφαλιστικών μέτρων πρόσθετη παρέμβαση πραγματοποίησε και o δικηγόρος Αν. Κοσμάς από την Κόρινθο, που πριν από λίγο καιρό είχε κερδίσει παρόμοια υπόθεση τόσο στην Κόρινθο όσο και στη Σπάρτη, και τον οποίο κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα κατά της κεραίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μελανίτη στην Οδό Διονύσου, η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί ένα μήνα από τη συζήτηση της υπόθεσης, δηλαδή κάποια στιγμή μέσα στο Δεκέμβριο, και να είναι ευνοϊκή.

Ο κ. Κοσμάς, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε η Οδός Διονύσου, συμφωνεί με την εκτίμηση αυτή, προσθέτοντας πως αναδείχθηκαν ανυπέρβλητα προβλήματα, όπως οι πολεοδομικές και άλλες παραβάσεις στην εγκατάσταση της κεραίας, που καθιστούν, όπως υποστηρίζει, αδύνατη την αδειοδότησή της.