logo


“Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”, από τη θεατρική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου σε σκηνοθεσία της Αφρ. Σφαιροπούλου, έριξε αυλαία την περασμένη Κυριακή. Τη σκυτάλη όμως παίρνει η παράσταση “Πρόσκληση σε φόνο” από το θεατρικό εργαστήρι του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Δρυάδες”, σε σκηνοθεσία της Λ. Σάμιτα, που θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, για 9 παραστάσεις: 24-25-26 Νοεμβρίου, 1-2-3 και 8-9-10 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο του Συλλόγου Οικισμού Ανθέων, ιδρύθηκε μια νέα θεατρική ομάδα, που συνεργάζεται με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη-συγγραφέα Παν. Παναγόπουλο.

Η θεατρική πραγματικότητα στο Δήμο Διονύσου περιλαμβάνει ακόμη τις θεατρικές ομάδες της Άνοιξης και του Αγ. Στεφάνου, που- όπως και αυτή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης- λειτουργούν υπό την αιγίδα του Δήμου Διονύσου, αλλά και Συλλόγων όπως του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Δροσιάς και των Δρυάδων, με τη συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών και με αξιόλογες παραστάσεις στο ενεργητικό τους.

“Κάποιοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ίδρυση πολλών θεατρικών ομάδων στην πόλη, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να ενωθούν σε μία”, λέει στην Οδό Διονύσου ο Γ. Κομνηνάκης, υπεύθυνος των θεατρικών εργαστηρίων του Δήμου, και ήδη δημοτικός σύμβουλος με τη νέα Δημοτική Αρχή. “Ας σκεφτούμε όμως πως πέρυσι στην Άνοιξη συμμετείχαν 28 άτομα, στον Άγ. Στέφανο 20 και στην ομάδα της Βιβλιοθήκης 14. Αν υπήρχε μία μόνο ομάδα, πόσοι από όλους αυτούς θα έπαιζαν σε έργο; Για να μην αναφέρω το ρόλο που αυτές οι ομάδες παίζουν στην κοινωνικοποίηση, τη διαπροσωπική επαφή και τη μόρφωση μικρών και μεγάλων μέσα από το θέατρο”, προσθέτει εμφατικά.   

Φέτος τα θεατρικά εργαστήρια, που θα ξεκινήσουν και πάλι σύντομα, θα απευθύνονται σε εφήβους (μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου), σε παιδιά 9-12 ετών καθώς και για πρώτη φορά σε πιτσιρίκια προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (5-7 ετών).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στο Δήμο Διονύσου λειτουργεί και αποθήκη σκηνικών, καθώς και βεστιάριο, που στεγάζονται σε χώρο του ΠΕΓΚΑΠ Άνοιξης. “‘Έτσι οι παραστάσεις γίνονται πιο πλούσιες και αρτιότερες και ταυτόχρονα λιγότερο δαπανηρές”, υπογραμμίζει ο κ. Κομνηνάκης, και καλεί όσους έχουν στη ντουλάπα τους ιδιαίτερα, θεατράλε, ρούχα να ενισχύσουν το δημοτικό βεστιάριο.