logo


Η συντονισμένη πίεση από 2 Σωματεία υπήρξε καθοριστική, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη θέση της η έγκυος υπάλληλος στη VODAFONE στην Άνοιξη, που κινδύνευε με απόλυση. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η Οδός Διονύσου, η εργαζόμενη ξεκίνησε να απασχολείται στο εν λόγω κατάστημα αρχικά με τρίμηνη σύμβαση, και συνέχισε να εργάζεται εκεί και μετά τη λήξη της σε μια σιωπηρή παράτασή της. Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, αυτό- η σιωπηρή δηλαδή παράταση της σύμβασης- συνιστά μετατροπή της σε αορίστου χρόνου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η εργαζόμενη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, οπότε ο εργοδότης τής παρουσίασε έγγραφο με χαλκευμένη, όπως η ίδια υποστηρίζει, την υπογραφή της, με το οποίο η σύμβαση λήγει οριστικά το Δεκέμβριο. Η έγκυος υπάλληλος αρνήθηκε να συναινέσει τόσο στη λύση αυτή, όσο και στην πρόταση για περιορισμένη παράταση της σύμβασης μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και με τη συνδρομή του Σωματείου προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η τελευταία τη δικαίωσε πλήρως κι έτσι παραμένει στη θέση της, πλέον με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μετά και από την εξέλιξη αυτή, αναστέλλεται η παράσταση- συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πλήθος φορέων είχαν προαναγγείλει έξω από το κακατάστημα της VODAFONE για αύριο Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Σε κοινή τους μάλιστα ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) αλλά και το Σωματείο της VODAFONE 360-Connect, τονίζουν:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

13.11.2023

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κάτω από την αποφασιστική πίεση και στάση του ΣΕΤΗΠ αλλά και του Σωματείου Εργαζόμενων στην Vodafone-360 Connect-λθ, η προσπάθεια απόλυσης της εγκύου συναδέλφου μας, από το franchise κατάστημα της Vodafone στην Άνοιξη, έπεσε στο κενό! Ενημερωθήκαμε πως η εργοδοσία υποχώρησε και αναγνωρίζει τη σύμβαση της συναδέλφου ως αορίστου χρόνου. Τα ψέματα και οι αρχικοί ισχυρισμοί της εργοδοσίας κατέρρευσαν! Η συνάδελφος συνεχίζει κανονικά και δεν υπάρχει καμία απόλυση ή λήξη σύμβασης.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας της μητρικής Vodafone, που σε τηλεφωνική παρέμβαση, βρήκε όλα τα έγγραφα «εντάξει», πετώντας από πάνω της την ευθύνη για τους συνεργάτες της.

Συνάδελφοι,

Είναι ένα ακόμα παράδειγμα που αποδεικνύει πως με συλλογική οργάνωση και δράση μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί. Κανένα πρόβλημα, καμία επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ατομικά. Ο συντονισμός της δράσης μας, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, που σε μια σειρά Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων, εργαζόμενοι απ όλον τον κλάδο, οι εργαζόμενοι της Vodafone, καταδίκασαν την εργοδοσία του καταστήματος και δήλωσαν στήριξη στη συνάδελφο, έφερε αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ακόμα ένα που προστίθεται στην επισφάλεια και την αβεβαιότητα των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με ορισμένου χρόνου συμβάσεις, μπλοκάκια, εξαντλητικά ωράρια που εφαρμόζονται κατά κόρον στον κλάδο μας. Όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, τις έχουν νομοθετήσει κάνοντας τα χατίρια των επιχειρηματικών ομίλων και των εργοδοτών.

Κανένας μόνος- καμία μόνη

Δε θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της συναδέλφου από το κατάστημα. Να έρθουν σε επαφή με τα Σωματεία τους, Κλαδικό και Επιχειρησιακά, να δυναμώσει ακόμα παραπάνω η πάλη μας.