logo


Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες γέμισε με κόσμο η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, στον Άγ. Στέφανο, κατά την προχθεσινή (Τρίτη 31 Οκτωβρίου) συνεδρίασή του, την πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρόντες ήταν αρκετοί από τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάτοικοι του Αγ. Στεφάνου που προσήλθαν θέλοντας να ενημερωθούν για τις εξελίξεις γύρω από την κεραία κινητής τηλεφωνίας, στο σταθμό του ΟΣΕ, μια που στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβανόταν το θέμα της αμοιβής του δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης συνεχάρη τη νέα Δήμαρχο Κ. Μαϊχόσογλου, ευχόμενος ολόψυχα, όπως είπε, καλή επιτυχία στο απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει και που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Συνεχάρη επίσης τους παρευρισκόμενους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, ευχόμενος να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δημοτών, ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία και όσους από τους συναδέλφους του δεν θα βρίσκονται στα έδρανα κατά τη νέα θητεία: «Το μήνυμα που λάβαμε, η παράταξη της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο κι εγώ προσωπικά, είναι καθαρό. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Όμως στη νέα Δήμαρχο και στη Διοίκησή της αφήνουμε μια παρακαταθήκη πλέον των 120 εκατομμυρίων ευρώ- αφήνουμε τρία νέα σχολεία που θα εγκαινιαστούν μέσα στο 2024, ασφαλτοστρώσεις στο πλαίσιο του έργου Οδικής Ασφάλειας που ήδη εκτελείται, αλλά και από την Περιφέρεια που δημοπρατήθηκε και θα ξεκινήσει μετά το Γενάρη για δρόμους στον Άγ. Στέφανο, την Άνοιξη και τη Δροσιά, την εγκεκριμένη αποχέτευση για τον Άγ. Στέφανο- Πευκόφυτο- Ραπεντώσα, έργα ύδρευσης σε εξέλιξη, υπογειοποίηση καλωδίων σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και δεκάδες ακόμη έργα που είναι στο χέρι της νέας Δημοτικής Αρχής να τα εξελίξει και να προσθέσει κι άλλα».

Η νέα Δήμαρχος, συνέχισε ο κ. Καλαφατέλης, με βάση τη νομοθεσία θα έχει την άνετη πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τη δική μας συναίνεση σε όσα σωστά πράξει τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ η παρουσία και το στίγμα μας ως αντιπολίτευση θα αποπνέει υπευθυνότητα και σοβαρότητα. “Πονάμε τον τόπο και τους  συμπολίτες μας”, τόνισε καταλήγοντας ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Απαντώντας η κ. Μαϊχόσογλου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καλαφατέλη, υπογραμμίζοντας πως κι η ίδια προσδοκά “σε δύναμη, υγεία και μια καλή συνεργασία όλων για το καλό του τόπου που αγαπάμε”. Η νέα Δήμαρχος προσέθεσε πως έχει ξεκινήσει να ενημερώνεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου και για τα έργα που είναι προγραμματισμένα και για ό,τι αφορά στο Δήμο, ευχόμενη με τη σειρά της να τα εμπλουτίσει για το καλό της πόλης.

Όπως, τέλος, ανακοίνωσε ο νυν Δήμαρχος, εντός των ημερών θα παραχωρηθεί στη διάδοχό του γραφείο, ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία και να διευκολυνθεί η ροή της ενημέρωσης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ευχές για καλή θητεία στη νέα Διοίκηση αλλά και στα παλαιά και τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τέλος, απηύθυναν:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικός (“εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία και να διαφυλάξουν με όλες τις δυνάμεις τους τα συμφέροντα των δημοτών”)

Η Λ. Φέρμελη από τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο (“καλή θητεία στη νέα Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου”)

Και ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός επικεφαλής της παράταξης “Νέος Διόνυσος” («θα ήθελα να συγχαρώ τη νέα Δήμαρχο καθώς και σε όσους εκλέγονται και θα είναι παρόντες στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που πράγματι θα έχει πολλή δουλειά. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή κάνει το παν προκειμένου η μετάβαση να είναι ομαλή. Εμείς ως Νέος Διόνυσος και ελάσσων μειοψηφία θα είμαστε δίπλα σε κάθε θετικό αλλά προφανώς κριτικά σε ό,τι κρίνουμε πως δεν είναι προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της”).