logo


Ο Νοέμβρης άρχισε πολύ δυσάρεστα με την εκδημία του αγαπητού μας Σπύρου Γιαννουλάτου.  Το μικρό βιογραφικό του Σπύρου που είχαμε στην παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ και το παραθέτω στη συνέχεια δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της προσωπικότητας του ανδρός, την αξία του, την δύναμη του λόγου του, την πολιτική του εμπειρία, την αποφασιστικότητά του.

«Ο Σπυρίδων Γιαννουλάτος αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων, από τις Σχολές Πολέμου του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και από την Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΕΘΑ). Υπηρέτησε σε Επιτελικές και Διοικητικές θέσεις και αποστρατεύτηκε με το Βαθμό του Υποστρατήγου των Τεθωρακισμένων. Υπήρξε στέλεχος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος και αθλητής Κολύμβησης.

Υπήρξε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Προκονήσου -Σταμάτας, Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής και μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου.

Εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος Σταμάτας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διονύσου και διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Διονύσου 2019-2023»

Ο Σπύρος τα χρόνια που συμπορευτήκαμε ήταν πραγματικά συμπαραστάτης και στυλοβάτης τόσο δικός μου, όσο  και όλων όσοι συνεργάστηκαν μαζί του. Τον διέκρινε η ειλικρίνειά του, το αίσθημα δικαίου, η αποφασιστικότητά του, η ευθυκρισία του.

Ήταν υποδειγματικός σύζυγος, πατέρας, αξιωματικός, πολιτικός, φίλος, ένας άνδρας ευπατρίδης. Ήταν η κινητή εγκυκλοπαίδεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως λέγαμε και έλεγε κι ο ίδιος, «τώρα μιλάει η ΔΟΜΗ». Ήταν ένα δυνατός άνθρωπος και έζησε δυναμικά με την αγαπημένη του οικογένεια για την οποία τόσο, δίκαια, υπερηφανεύονταν.

Με τίμησε με την φιλία του και είχε τον απόλυτο σεβασμό μου και την αγάπη μου. Ακόμη και μέσα από το νοσοκομείο, λίγο πριν μπει στην εντατική, μου έδινε συμβουλές και παροτρύνσεις. Είμαι συγκλονισμένος από τον αδόκητο θάνατό του. Στην μνήμη και στην ψυχή μας θα παραμείνει ο Σπύρος μας, μία εξαιρετική ανθρώπινη παρουσία που θα μας συντροφεύει στις πολιτικές συζητήσεις μας με την παρακαταθήκη των λόγων και των έργων του.

Δανείζομαι δύο σχόλια  από μέλη της παράταξης.

«Πραγματικά ένας δοτικός και ολοζώντανος άνθρωπος που έδινε δύναμη για ζωή με την παρουσία του! Τυχερή που πρόλαβα να τον γνωρίσω.»

«Μεγάλη η απώλεια… Προσωπικότητα με ήθος και γνώση. Τον σεβόμουν, τον άκουγα και εκείνος επίσης εμένα, αναγνώριζε τις αξίες καθενός, δεν υποτιμούσε και συνεργαζόταν. Γεφύρωνε τα ηλικιακά χάσματα και είχε χιούμορ, δεν χαριζόταν, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. Θα θυμάμαι τον Σπύρο, τον δημοκράτη στρατηγό, σαν έναν σημαντικό άνθρωπο που γνώρισα στη ζωή μου!»

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις γυναίκες της ζωής του, στα εγγόνια του και στους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λευκάδα, στον Μητροπολιτικό Ναό Λευκάδας την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 3.00 μ.μ

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Σπύρο