logo


Η προ ημερών κυβερνητική ανακοίνωση για την κατεδάφιση της γέφυρας της Βαρυμπόμπης, λόγω προβλημάτων στατικότητας, που κατά γενική ομολογία υποκρύπτει τη βούληση για εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή, σήμανε συναγερμό στις τοπικές κοινωνίες και επανενεργοποίησε τη διαδημοτική- διαπαραταξιακή επιτροπή, που έχει συσταθεί από τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς, με στόχο την αποτροπή αυτής της εξέλιξης, που απειλεί την περιοχή από το 2007.

Έτσι σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 6 το βράδυ συνεδριάζει στο Ζάννειο η παραπάνω επιτροπή, η οποία, υπενθυμίζεται, ονομάζεται ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, στη μνήμη αυτού που από την πρώτη στιγμή αγωνίστηκε για την αποτροπή των διοδίων στην Κηφισιά, μέσα από τον τοπικό Σύλλογο ΚΗΦΙΣΟΣ.

Η σχετική πρόσκληση απευθύνεται στα μέχρι σήμερα μέλη της- αιρετοί από όλες τις παρατάξεις των δυο Δήμων κατά τη θητεία που λήγει-, σε εκπροσώπους των Εξωραϊστικών Συλλόγων ΚΗΦΙΣΟΣ και Διονύσου- καθώς και στους δυο νεοεκλεγέντες Δημάρχους Διονύσου και Κηφισάς Κ. Μαϊχόσογλου (σ.σ. η οποία ήταν μέλος εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας) και Β. Ξυπολυτά αντιστοίχως.

Το θέμα των διοδίων ανακινήθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, από την οποία πάντως συνεχίζουν να απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου τόσο ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης όσο και ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, υποστήριξαν πως η νέα εξέλιξη με την απόφαση για κατεδάφιση της γέφυρας στη Βαρυμπόμπη, και μάλιστα εξαιτίας προβλημάτων στατικότητας, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί, μια που η κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά. Υπενθύμισαν πως επί 16 χρόνια, και με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εντωμεταξύ Δημοτικών Αρχών, διόδια δεν έχουν μπει στις δυο πόλεις και αυτός θα είναι και τώρα ο στόχος. “Αμετακίνητοι θα είμαστε στη θέση μας πως πριν γίνει οποιοσδήποτε λόγος για την εγκατάσταση διοδίων, θα πρέπει πρώτα να κατασκευασθεί ασφαλές και συνεχές οδικό δίκτυο παράπλευρο της Εθνικής Οδού, το οποίο σήμερα διακόπτεται σε πολλά σημεία, καθώς και να αναβαθμιστούν τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς” κατέληξαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως γι’αυτό θα αγωνιστούν από κάθε μετερίζι.