logo


Με ποσοστό 56,10% έναντι 43,90% η Κ. Μαϊχόσογλου και “Ο Διόνυσος του Αύριο” επικράτησε του Γ. Καλαφατέλη και της “Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο” και αναδεικνύεται στην πρώτη γυναίκα Δήμαρχο Διονύσου, προερχόμενη μάλιστα για πρώτη φορά από την πρωτεύουσα του Δήμου, τον Άγ. Στέφανο. Η νέα Δημοτική Αρχή θα εγκατασταθεί στο Δημαρχείο της Λ. Μαραθώνος την 1η Ιανουαρίου 2024, όπου και θα παραμείνει για πέντε χρόνια, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2028.

Το σημερινό αποτέλεσμα, συγκρινόμενο με αυτό της προηγούμενης Κυριακής 8 Οκτωβρίου, εκτός από τη για μια ακόμη φορά μεγάλη αποχή (47%), δείχνει πως “Ο Διόνυσος του Αύριο” (30,06% στις 8/10) προσείλκυσε και τους περισσότερους από τους ψηφοφόρους των δυο παρατάξεων- “Εύπολις” και “Νέος Διόνυσος”- που έμειναν εκτός της διεκδίκησης, έναντι αυτών που ψήφισαν τη Δύναμη Ευθύνης (35,71% την πρώτη Κυριακή). Υπενθυμίζεται πως η Λαϊκή Συσπείρωση προσήλθε μεν, ψηφίζοντας όμως λευκό ή άκυρο μετά από σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Μετά από μια προεκλογική περίοδο, από την οποία ένθεν και ένθεν δεν έλειψαν τα φάουλ και οι μελανές στιγμές, η κ. Μαϊχόσογλου, επικεφαλής μιας παράταξης που ιδρύθηκε επισήμως τον περασμένο μόλις Νοέμβριο, κύριο κορμό έχει το έμψυχο δυναμικό της σημερινής μείζονος μειοψηφίας των Ανοιχτών Οριζόντων, των οποίων επανεκλέγονται όλοι σχεδόν οι αιρετοί- Ιω. Αμπαρτζίδης, Αγγ. Πέππα, Π. Τσούκας, Στ. Ουσταμπασίδης και Στ. Δημητριάδης, ενώ μετά από πολυετή αποχή επανέρχεται απ’ ό,τι φαίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρ. Ίσσαρης. Επιπλέον, θέση μάλλον βρίσκει και ο Β. Φώτος, που εξελέγη το 2019 με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και εν συνεχεία εντάχθηκε στο νέο συνδυασμό. Η 21μελής δημοτική ομάδα που θα καθίσει στα αριστερά έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου στον Άγ. Στέφανο συμπληρώνεται με αρκετούς άγνωστους στο ευρύ κοινό της πόλης συμβούλους, που για πρώτη φορά θα ασχοληθούν με τη διαχείριση ενός δύσκολου, κατά γενική ομολογία, Δήμου. Η οριστική πάντως λίστα με τους 21 δημοτικούς συμβούλους της νέας Διοίκησης θα δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες

Από την άλλη πλευρά η παράταξη της απερχόμενης Διοίκησης, που εκλέγει 8 δημοτικούς συμβούλους, “πλήρωσε” τις αστοχίες, κυρίως του δεύτερου χρόνου της θητείας της, έχοντας να αντιμετωπίσει τη “Μήδεια” το χειμώνα και τις φωτιές το καλοκαίρι του 2021, τις αιτιάσεις για εύνοια προς ημετέρους, στο πλαίσιο της επαναφοράς της πόλης στην κανονικότητα, ακυρωμένες υποσχέσεις για ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων άρα και των Κοινοτήτων καθώς και πολλούς δυσαρεστημένους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους που την εγκατέλειψαν στην πορεία για να ενταχθούν σε άλλους συνδυασμούς.

Αφήνει εντούτοις πίσω της έργο, είτε υλοποιούμενο είτε δρομολογημένο, που όμοιό του ο καλλικρατικός Δήμος Διονύσου δεν έχει ξαναδεί.

Ευχή όλων η νέα Δημοτική Αρχή, στην οποία η Οδός Διονύσου εύχεται καλή θητεία, να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα επόμενα πέντε χρόνια, προς όφελος του τόπου.

***

Πολύς κόσμος ήταν μαζεμένος έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης στην Άνοιξη και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα την εκλογική νίκη του συνδυασμού και της Κ. Μαϊχόσογλου, που μιλώντας στο πλήθος εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έλαβε από τους πολίτες του Διονύσου, αφιέρωσε την εκλογική νίκη στους συνεργάτες και την οικογένειά της και έδωσε μια υπόσχεση: “Όλοι μαζί από την επόμενη ημέρα θα δουλέψουμε για να αλλάξει πορεία αυτός ο τόπος”.

Λίγο αργότερα ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Σήμερα οι πολίτες εκφράστηκαν δημοκρατικά. Και έκαναν μία διαφορετική επιλογή, την οποία οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε.

Η «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο», παρά το γεγονός ότι κατέλαβε την πρώτη θέση την προηγούμενη Κυριακή, σήμερα δεν τα κατάφερε.

Το αποτέλεσμα είναι καθαρό και δείχνει ότι δεν μπορέσαμε τελικά να πείσουμε την πλειοψηφία  των συμπολιτών μας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τις χιλιάδες πολιτών, οι οποίοι μας τίμησαν με τη θετική τους ψήφο.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την οικογένειά μου κι όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου σε αυτό τον δύσκολο προεκλογικό αγώνα.

Δεν είναι σήμερα η ώρα να αναφερθώ στους παράγοντες που συνετέλεσαν στο δυσμενές για εμάς εκλογικό αποτέλεσμα. Θα έχουμε χρόνο να κάνουμε την αποτίμησή του στον κατάλληλο χρόνο.

Ο συνδυασμός «Διόνυσος του Αύριο» έκοψε τελικά πρώτος το νήμα και από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα είναι η νέα διοίκηση του Δήμου.

Συγχαίρω τη νέα Δήμαρχο Κατερίνα Μαϊχόσογλου και της εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία.

Γιατί τον Διόνυσο τον αγαπάμε και τον πονάμε.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους.

Γιάννης Καλαφατέλης