logo


Με ανακοινώσεις τους, τη μια μετά την άλλη, οι παρατάξεις Εύπολις και Νέος Διόνυσος, δηλώνοντας τη στήριξή τους στο νέο και την αλλαγή, ουσιαστικά φωτογραφίζουν ποιον από τους δυο μονομάχους της Κυριακής θα ήθελαν να δουν Δήμαρχο Διονύσου τη Δευτέρα:

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Ο Δήμος και οι κάτοικοί του έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλες τις πιθανές και απίθανες προκλήσεις. Τις αντιμετωπίσαμε, μένοντας  πάντοτε πιστοί στις αρχές μας!

Τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, αναδείχθηκαν όλες οι παθογένειες που προκύπτουν από τις πολιτικές της ανεπάρκειας, των αστοχιών και της αλαζονείας. Υπήρξαμε αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες και ορισμένοι από εμάς… παθόντες.

Υπηρετώντας με αξιοπρέπεια τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση, αλλά και κατά τον προεκλογικό μας αγώνα, αναδείξαμε τις αιτίες των προβλημάτων των 7 Κοινοτήτων μας και διατυπώσαμε με έμφαση, γνώση και επιχειρήματα τις δικές μας προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ υποτάσσει το όποιο δικό της όφελος στο δημόσιο συμφέρον. Πρέπει όλοι να ομονοήσουν, ώστε να υπερνικηθούν οι προσωπικές και παραταξιακές διαμάχες.

Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε έναν καθαρό αγώνα.

Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αλλαγή της νοοτροπίας στη λειτουργία του Δήμου. Είναι η βασική προϋπόθεση για να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο αύριο. Ο Δήμος Διονύσου πρέπει να γυρίσει σελίδα, να πάει μπροστά, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη, ασφαλή και βιώσιμη πόλη μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε για το κοινό καλό.

Η πλειοψηφία των δημοτών έδωσε εντολή αλλαγής και τέλους της τωρινής αναποτελεσματικής και αδιέξοδης διοίκησης του Δήμου.

Ο κόσμος της ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ έχει και την κρίση και την γνώση και την εμπειρία, ώστε να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνει. Τον εμπιστευόμαστε, ακριβώς όπως μας εμπιστεύτηκε και αυτός.

Την Κυριακή, όλες και όλοι στις κάλπες, να γίνουμε συμμέτοχοι σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας!

ΔΠ ΕΥΠΟΛΙΣ

Η δική μας προσπάθεια στον Δήμο Διονύσου ήταν από την αρχή ταγμένη στο ΝΕΟ, σε επίπεδο νοοτροπίας και μοντέλου Διοίκησης. Μέρος του «παλαιού» είναι να προκαταλαμβάνει, πολλώ δε μάλλον να υπαγορεύει, και τη στάση των ανθρώπων που μας στήριξαν. Δεν θα το κάνουμε.

Όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και το στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών, είμαι βέβαιος ότι εμπνέονται από αυτήν την επιτακτική ανάγκη αλλαγής. Αυτό είναι το κριτήριο που θα καθορίσει την ψήφο τους. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει με τα πεπραγμένα και τις πρακτικές της τη νοοτροπία που τη διέπει και τα όρια των δυνατοτήτων της και έχει απογοητεύσει. Το αν αυτοί που ευαγγελίζονται το νέο πληρούν τις προϋποθέσεις να το εγγυηθούν είναι επίσης ένα ερώτημα στο οποίο ο δημότης καλείται να απαντήσει με υπευθυνότητα και οδηγό την ελπίδα για το καλύτερο.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δευτέρου γύρου, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα ασκήσουμε θεσμικό έλεγχο, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση από τη θέση ελάσσονος μειοψηφίας, όπως άλλωστε επέλεξα και εγώ ατομικά να κάνω στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας, αρνούμενος να συμβιβαστώ με την μικροπολιτική.