logo


Πλήθος κόσμου γέμισε και χτες Παρασκευή 6 Οκτωβρίου την πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο, για να παρακολουθήσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο” και του επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλη, σε μια ημέρα που έμελλε να είναι ιστορική για τον Άγ. Στέφανο, όπως ο ίδιος τόνισε: Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το έργο της αποχέτευσης για τη συγκεκριμένη περιοχή είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση, ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξέλιξη αυτή, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης, μαζί με τα άλλα τρία μεγάλα έργα αποχέτευσης που πραγματοποιούνται στην πόλη, σημαίνει πως πλέον λύνεται οριστικά το πρόβλημα αποχέτευσης για το σύνολο του Δήμου.

Η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου, εντούτοις, δεν ξεκίνησε με αυτήν τη θετική εξέλιξη αλλά με το κάλεσμα προς τους δημότες να αποδοκιμάσουν “την τεχνητή πόλωση, τις κραυγές, τη λάσπη, τις προσωπικές επιθέσεις, τις συκοφαντίες, τα ψεύδη και τις αθέμιτες πρακτικές” που προσπαθούν να επηρεάσουν την ψήφο τους. Και αμέσως μετά συνέχισε με δυο προσωπικές αναφορές: Η πρώτη αφορούσε στον προκάτοχό του (σ,σ. και διαχρονικό πολιτικό του αντίπαλο) Δ. Ζαμάνη, και ήταν σχετική με τη δικαστική έκβαση της περίφημης υπόθεσης με τα νέα του Κρυονερίου, που ταλαιπώρησε επί χρόνια το Δήμο στη διάρκεια τόσο της προηγούμενης θητείας όσο και κατά την προεκλογική περίοδο του 2019. Ο κ. Καλαφατέλης ανακοίνωσε χτες την καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Ζαμάνη με τελεσίδικη εφετειακή απόφαση, και προχωρώντας τόνισε πως “πίσω από έναν πολιτικό συκοφάντη και υβριστή, κρύβεται ο συνδυασμός που ισχυρίζεται ότι «μπορεί καλύτερα”. Έτσι πέρασε στη δεύτερη προσωπική αναφορά, και ολομέτωπη επίθεση, κατά της συνυποψήφιάς του Κ. Μαϊχόσογλου, για την οποία πάντως παραδέχθηκε πως οι διφορές είναι πολιτικές και μόνον. Οι κατηγορίες ξεκινούσαν από την πενιχρή παρουσία της στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία είναι τακτικό μέλος- «στις 99 συνεδριάσεις του 2022 και 2023, παρευρέθηκε μόνο σε 7”- αλλά και την αφωνία της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι την αρνητική στάση που κράτησε σε ζητήματα όπως η αποχέτευση του Αγ. Στεφάνου, η αναβάθμιση του οδοφωτισμού με LED, και το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς που συνδέεται με ιδιώτη κάτοχο ΜΜΕ, μιλώντας μάλιστα για “πολιτική διαπλοκή που κρύβουν αυτοί που μιλάνε για εντιμότητα λες κι είναι δικό τους προνόμιο”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος απέκρουσε επιπλέον τις κατηγορίες εναντίον του, που του καταλογίζονται από το σύνολο των παρατάξεων, τόσο για απευθείας αναθέσεις μετά τη “Μήδεια”- “είχαμε την υποχρέωση να φέρουμε ξανά την κανονικότητα στην πόλη, και το κάναμε με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες και με τις χαμηλότερες τιμές”- όσο και την “επαγγελματική θητεία του στα κοινά”, για την οποία υπενθύμισε πως “στη θέση του Προέδρου της Κοινότητας Κρυονερίου και του Δημάρχου Διονύσου εν συνεχεία με έστειλαν οι συμπολίτες μας με δημοκρατικές διαδικασίες”.

Στα έργα, και σε όσα κατόρθωσε η Διοίκησή του να επιτελέσει στην πόλη μέσα σε 4 χρόνια, έχοντας να αντιμετωπίσει  χρόνια άλυτα προβλήματα, χωρίς καμιά παρακαταθήκη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή- “μηδενικό απόθεμα έργων και μελετών και υποστελεχωμένες υπηρεσίες”, είπε χαρακτηριστικά- και εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων, αναφέρθηκε διεξοδικά ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, διακοπτόμενος συχνά από συνθήματα.

Ο κ. Καλαφατέλης υπογράμμισε τις άοκνες προσπάθειες των συνεργατών του και του προσωπικού του Δήμου που από την πρώτη στιγμή σήκωσαν τα μανίκια- “και αυτό θα ξανακάνουμε εφόσον μας δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου και των παιδιών μας”- και εξασφάλισαν 127 εκατομμύρια ευρώ για έργα και προμήθειες με χρηματοδότηση και με ίδιους πόρους, συμμετέχοντας σε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα με δεκάδες μελετών.

“Το έργο μας είναι πραγματικό και το βλέπετε να υλοποιείται, και θα συνεχίσει να υλοποιείται και την επόμενη πενταετία” υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφερόμενος ειδικότερα σε μια σειρά τομέων, όπου η Διοίκησή του παρήγαγε έργο που “από συνειδητή επιλογή ήταν έργο ουσίας και όχι βιτρίνας”:

Σχολική στέγη, οικιστικό πρόβλημα, κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας, υποδομές με έμφαση βέβαια στην αποχέτευση αλλά και στην αναβάθμιση του δικτύου και του συστήματος ύδρευσης, υπογειοποίηση των καλωδίων μέσης και χαμηλής τάσης και κατασκευή δεύτερου σταθμού του προαστιακού στο Κρυονέρι, Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας στην υπηρεσία τόσο της Πολιτικής Προστασίας, όσο και των λοιπών υποδομών, ευρύτατοι καθαρισμοί αστικών και περιαστικών δασικών εκτάσεων, αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς μέσω της Περιφέρειας, χρηματοδότηση των αναπλάσεων του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου και των Κοινοχρήστων Χώρων της Δροσιάς, ασφαλτοστρώσεις, ενίσχυση των υποδομών καθαριότητας αλλά και ανακύκλωσης, οικονομική ευρωστία του Δήμου, αθλητισμός, αλλά και κοινωνική φροντίδα, πολιτισμός και φιλοζωία.

Και τέλος στο συνεχή αγώνα για να αποκρουσθεί η εγκατάσταση τόσο διοδίων όσο και νέων Λατομείων στην περιοχή.

Και αν τα παραπάνω μοιάζουν περισσότερο με απολογισμό έργου, που έχει πραγματοποιηθεί επισήμως και δημοσίως από τη Δημοτική Αρχή τουλάχιστον άλλες δυο φορές, ο κ. Καλαφατέλης προχώρησε αμέσως μετά στην απαρίθμηση των προτεραιοτήτων της παράταξής του για την επόμενη πενταετία, που “αποτελούν στοίχημα, υπόσχεση και δέσμευσή μας”:

Ολοκλήρωση της αποχέτευσης παντού

Οριστική επίλυση του οικιστικού και των ορίων των οικισμών

Βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και της λειτουργίας όλων των δημοτικών υπηρεσιών

Ενίσχυση της ασφάλειας και της Πολιτικής Προστασίας

“Ο Διόνυσος αλλάζει με σοβαρό σχέδιο και γνώση που μόνο η Διοίκησή μας απέδειξε ότι διαθέτει”, επαναλάμβανε συχνά στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος, καλώντας τους δημότες να σταθμίσουν με σύνεση το Δήμαρχο, τη δημοτική ομάδα και το πρόγραμμα, τη διοικητική εμπειρία και τη γνώση για τα επόμενα πέντε χρόνια, μια που “δεν είναι ώρα για καθυστερήσεις και πειραματισμούς”. Εμφανίστηκε, τέλος, βέβαιος για τη νίκη της Δύναμης Ευθύνης, που παρά τα λάθη και τις παραλείψεις της- “Μόνο όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Κι εμείς δουλέψαμε πολύ” είπε χαρακτηριστικά- παραμένει η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή για το Δήμο Διονύσου, για την πρόοδο και τα έργα.

Μιλώντας τέλος για την επόμενη ημέρα, κάλεσε όλους τους δημότες να παραμείνουν ενωμένοι, δεσμευόμενος για σκληρή δουλειά, και δημιουργική συνεργασία, συναινέσεις και συγκλίσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τουλάχιστον για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, ενώ αναγνώρισε την τεράστια συμβολή των συνεργατών του και των εργαζόμενων του, τους οποίους υποσχέθηκε… να συνεχίσει να πιέζει για την αναβάθμιση των παροχών προς τους δημότες.

H προεκλογική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Καλαφατέλη να καλεί στην εξέδρα όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης, που ανέβαιναν στην εξέδρα σχηματίζοντας το σήμα της νίκης.

Η ομιλία του κ. Καλαφατέλη διέφερε αισθητά, όπως ήταν αναμενόμενο, από τις ομιλίες των συνυποψηφίων του τις προηγούμενες ημέρες: Οι τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι κατήγγελλαν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και ο καθένας από την πλευρά του ανακοίνωνε τις προγραμματικές προθέσεις του για την επόμενη ημέρα. Στην περίπτωση του απερχόμενου- και κάθε απερχόμενου- Δημάρχου που επιδιώκει την επανεκλογή του, η ομιλία αναπόφευκτα παρουσιάζει το έργο που έχει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό επιτελεσθεί στη διάρκεια της θητείας. Εκεί άλλωστε πατάει και το πρόγραμμά του για τις επόμενες ενέργειες. Και αυτό έγινε φανερό από τις συνεχείς αναφορές του κ. Καλαφατέλη χτες βράδυ στην ανάγκη ανανέωσης της λαϊκής εντολής, ώστε “να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους πολίτες”.