logo


Γράφει ο Π. Γεωργιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Νέος Διόνυσος»

Η ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ είναι μια μέρα γιορτής. Είναι επίσης μια μέρα   μεγάλης ικανοποίησης για όλα τα στελέχη της Παράταξης Νέος Διόνυσος. Με πρωτοβουλία του Νίκου Καρυστινού ως επικεφαλής της νέας Παράταξης, ξεκινήσαμε αθόρυβα πριν ένα χρόνο και διανύσαμε μια δημιουργική πορεία με όραμα και υπευθυνότητα.

Ο επικεφαλής της Παράταξης ως υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε  μάχες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις. Βρεθήκαμε  στο πλάι των δημοτών για να βοηθήσουμε να ξεπεραστούν δύσκολες καταστάσεις. Διαμορφώθηκε ένα  ρεαλιστικό πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε με επιχειρησιακό πνεύμα πολύπλοκα προβλήματα που παραμένουν άλυτα στα γρανάζια είτε της γραφειοκρατίας είτε στην απραξία και τον  ερασιτεχνισμό μιας παρελθούσας εποχής.

Δεν είμαστε με δυο λόγια μια παράταξη που δημιουργήθηκε για  προεκλογικούς λόγους για να διεκδικήσει ευκαιριακά την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος με υποσχέσεις και επαναλήψεις χιλιοειπωμένες αλλά χωρίς αντίκρυσμα.Έχουμε ακούσει τα ίδια και τα ίδια από τους ίδιους και τους ίδιους για πολλά χρόνια.

Είναι η ώρα για  κάτι διαφορετικό, άφθαρτο και νέο που δεν μοιράζει υποσχέσεις και μαγικές λύσεις. Ο  Νέος Διόνυσος απαρτίζεται από ικανά και δοκιμασμένα στελέχη τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με γνώσεις και εμπειρίες στην αποτελεσματική και χρηστή διοίκηση.

Δεν θα λύσουμε όλα τα θέματα σε μια νύχτα ούτε ως δια μαγείας. Θα εφαρμόσουμε κανόνες σύγχρονου management και θα επιδιώξουμε ευρύτατες συναινέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ίδια την κοινωνία.

Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου, οι παλαιές αντιλήψεις και όχι τα φυσικά πρόσωπα.

Σε όλη μας τη διαδρομή ακολουθήσαμε σταθερά κανόνες δεοντολογίας, σεβασμού της αντίθετης άποψης και αποφύγαμε χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Με λύπη μας διαπιστώνουμε την τελευταία αυτή βδομάδα να εκδηλώνονται φανερά και υπόγεια ρεύματα απαξίωσης πολιτικών αντιπάλων. 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το συχνά πολωτικό κλίμα που διαμορφώθηκε στη διάρκεια της θητείας της. Το τελευταίο διάστημα αντιλαμβανόμενη τη δυσαρέσκεια και τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, ρίχνει λάδι στη φωτιά για να προκαλέσει αντιπερισπασμό στην εποικοδομητική κριτική που της ασκείται.

Η  παράταξη Νέος Διόνυσος στο σύνολό της ακολούθησε  στο ακέραιο κανόνες πολιτισμένου διαλόγου και δεν  παρασύρθηκε  σε πολώσεις και διαξιφισμούς που εν τέλει  προκαλούν δυσφορία στην κοινωνία.

Δεν επιδιώξαμε τη σύγκριση με το παρελθόν. Έχουμε πάρει οριστικό διαζύγιο  από την αλαζονεία, την αδιαφάνεια, την απουσία λογοδοσίας. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε επαγγελματίες της πολιτικής.

Κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Κοιτάμε ψηλά και όχι χαμηλά.

Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα – λίγο ψηλότερα

Θέλουμε ο Δήμος να λειτουργεί υποδειγματικά, να φροντίζει για την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων, να προστατεύει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες να προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με μια απλουστευτική αντίληψη που συνοψίζεται στη φράση  “μπορούμε καλύτερα”.

Αυτή η προσέγγιση είναι πολύ συντηρητική και δεν αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Η λογική του “απλώς καλύτερα» δεν αφυπνίζει δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας…

Ο Νέος Διόνυσος είναι καλά προετοιμασμένος για να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου με τον νέο εκλεγμένο Δήμαρχο Νίκο Καρυστινό και να καταπιαστεί  με τα προβλήματα των πολιτών  και μόνο με αυτά.

Η δική μας προσπάθεια οφείλει να είναι συλλογική, επίπονη και διαρκείας. Ο νέος Δήμαρχος Νίκος Καρυστινός έχει την πείρα, τις γνώσεις και την αποφασιστικότητα να προωθήσει τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές με συναινετικό πνεύμα.

Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε με έκπληξη κάποιους δήθεν πρωταγωνιστές να τσακώνονται μεταξύ τους.

Μαύρη προπαγάνδα και βαρείς χαρακτηρισμοί. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. 

Και ξενοδόχος είναι ο λαός και θα απαντήσει στην κάλπη σε όσους τσακώνονται στη δική του πλάτη.

Θέλουμε την ενεργό παρουσία των πολιτών  και τη συμμετοχή τους  με τις ιδέες  και τις προτάσεις τους

Είμαστε μια ομάδα χωρίς μονοχρωμία και πολιτικές παρωπίδες. Είμαστε από όλους τους δημοκρατικούς αυτοδιοικητικούς χώρους. Μας αποκαλούν η Εθνική Ελλάδος στο Δήμο Διονύσου.

Στο ξεκίνημα πριν ένα χρόνο, κάποιοι μας αγνοούσαν ή έκαναν πως δεν υπήρχαμε.

Στη συνέχεια άρχισαν να μας αναγνωρίζουν αλλά χωρίς να το εκδηλώνουν φανερά.

Τώρα κατάλαβαν πως είμαστε το φαβορί στην συνείδηση του δημοτών για την δική τους εκλογική νίκη.