logo


Παρά τον ποδοσφαιρικό αγώνα που που διεξαγόταν την ίδια ώρα, αρκετός κόσμος προσήλθε και στην προεκλογική συγκέντρωση του Νέου Διόνυσου, για να παρακολουθήσει την ομιλία του επικεφαλής και υποψήφιου Δημάρχου Ν. Καρυστινού, χθες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο.

Τον κ. Καρυστινό παρουσίασε στους φίλους της παράταξης ο συμφοιτητής και φίλος του, ποινικολόγος Δ. Γκαβέλας, τονίζοντας πως είναι αποτελεσματικός τόσο στη δικηγορία όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την οποία- όπως και για την πόλη του- ο έρωτάς του είναι γνήσιος, ενώ εμπνέει τους γύρω του να λειτουργούν ως ομάδα.

 Απευθυνόμενος αμέσως μετά στο κοινό ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους ψηφοφόρους να αφήσουν πίσω στο παλιό, το καθεστωτικό και το μονοκεντρικό και  με εφαλτήριο τη νέα παράταξη να προτιμήσουν το καινούργιο, το νέο, που με γνώση, ικανότητες και σεβασμό στον πολίτη, μπορεί να φέρει το νέο και στην πόλη, αναδεικνύοντάς την σε παγκόσμιο πρότυπο.

Οι δημότες και η θέση τους στη νέα δημοτική πραγματικότητα που επιδιώκει να φέρει ο Νέος Διόνυσος, αποτέλεσε κεντρικό στοιχείο της ομιλίας του κ. Καρυστινού: “Μέχρι τώρα οι δημότες δεν είχαν λόγο και παρέμεναν εκτός, τώρα είναι καιρός να γίνουν πρωταγωνιστές μέσα από ριζικές και καινοτόμες αλλαγές. Ο λόγος σ’ εμάς”, είπε χαρακτηριστικά. Επέμεινε επιπλέον ιδιαιτέρως στην ανοιχτή γραμμή που διατηρεί η παράταξη με τους δημότες – “είμαστε η μόνη παράταξη που δίνει βήμα στους δημότες”, τόνισε- προσθέτοντας πως από αυτή τη διαδραστική σχέση προέκυψε και το πρόγραμμα της παράταξης, προϊόν πολύμηνης συνεργασίας, με αξιολογημένες λύσεις, εφικτό και υλοποιήσιμο, που μέχρι και σήμερα εμπλουτίζεται με νέες προτάσεις.

Απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα “Γιατί με το Νέο Διόνυσο” ο επικεφαλής του υπογράμμισε πως μπαίνει τέλος στα τοπικά συμφέροντα και τις φατρίες που συμπορεύονται εδώ και χρόνια. Ο Νέος Διόνυσος, τόνισε, φέρνει νέες ιδέες, νέο ήθος, νέο πολιτικό λόγο, χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις σε άλλους. Ο κ. Καρυστινός περιέγραψε και το μοντέλο διοίκησης που ευαγγελίζεται- “εμείς μιλάμε για διοίκηση, και όχι για εξουσία”- και που  θα χαρακτηρίζεται από δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διαχείριση και τακτική λογοδοσία.

Αναφερόμενος αμέσως μετά σε κάποιους από τους άξονες του προγράμματος, ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην Πολιτική Προστασία, “το Α και το Ω για τους Διονυσιώτες”, στην υπηρεσία της οποίας θα μπει η τεχνολογία καθώς και η με κάθε τρόπο ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, αλλά και στην παιδεία, τονίζοντας πως το πρόγραμμα της παράταξης περιλαμβάνει μακροπρόθεσμο σχέδιο για σύγχρονα, πολυδύναμα, σχολεία, ακόμη και σε εκτάσεις εκτός του κέντρου των 7 Κοινοτήτων, όπου η πρόσβαση των μαθητών θα εξασφαλίζεται από τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Φέρνοντας εν συνεχεία ως παράδειγμα την καλή πρακτική του Δήμου των 3Β στο θέμα της κυκλικής οικονομίας, υπογράμμισε πως ο Δήμος Διονύσου από ουραγός στη διαχείριση απορριμμάτων μπορεί να πρωτοπορήσει, εκμεταλλευόμενος τους τόνους των κηπαίων για κομπόστ, προς όφελος των δημοτών.

Βάρος έδωσε και στην κοινωνική πολιτική, που “αποτελεί το δείκτη πολιτισμού σε μια πόλη” και που θα πρέπει να ασκείται με συνέπεια και γνώση από υπεύθυνους επαγγελματίες, ενώ ανακοίνωσε κι αυτός την προμήθεια δημοτικού ασθενοφόρου, για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών.

Όσο για τον πολιτισμό, ο κ. Καρυστινός επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως η πόλη όπου γεννήθηκε το θέατρο (“η δεύτερη πιο συχνά αναζητούμενη στο Google”) και το κρασί, μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα του θεάτρου και του οίνου και πόλος έλξης για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων.

“Σταματήστε να μαλώνετε σε ξένο αχυρώνα” κάλεσε, τέλος, αν και τους κατονόμασε, ο υποψήφιος Δήμαρχος τους συνυποψηφίους του Γ. Καλαφατέλη και Κ. Μαϊχόσογλου, μια που εδώ και δυο ημέρες έχει κλιμακωθεί αντιπαράθεση μεταξύ τους, η οποία παραπέμπει στις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. “Ο μόνος δικαστής είναι η κάλπη” είπε ο κ. Καρυστινός, και κάλεσε όσους “βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια, τους ίδιους και τους ίδιους”, να κοιτάξουν μπροστά και την Κυριακή συστρατευόμενοι με το Νέο Διόνυσο να ανατρέψουν το κατεστημένο.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης ήταν ο παλμός του ακροατηρίου, που χειροκροτούσε συνεχώς τον υποψήφιο Δήμαρχο, ενώ ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από την προσέλευση, μια που πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη στα δημοτικά πράγματα.

>>Υπενθυμίζεται πως σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου ολοκληρώνονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των παρατάξεων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής: Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας, στον Άγ. Στέφανο, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γ. Καλαφατέλη, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 7.30 μ.μ., θα ξεκινήσει η συγκέντρωση του «Εύπολις» στο εκλογικό του κέντρο στην Άνοιξη (Παπαναστασίου 1, απέναντι από το super market Σκλαβενίτης).