logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κέρδος των εργολάβων βγαίνει από τις ανάγκες μας από τα σχολεία μας, από τις συγκοινωνίες μας, από όλα αυτά που αξίζουμε και έχουμε πληρώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ηλεκτροφωτισμός με λάμπες LED που η δημοτική αρχή προσπάθησε να περάσει και μας βρήκε απέναντί της.

Την σταματήσαμε!!!!

Ήθελε να δώσει το έργο σε εργολάβο και να δεσμεύσει το τέλος ηλεκτροφωτισμού που δίνει η ΔΕΗ στο δήμο για 12 ολόκληρα χρόνια. Ο εργολάβος κοστολόγησε το έργο σε 13 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά και τοποθέτηση λαμπτήρων LED στο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό. Τα LED πετυχαίνουν 60% οικονομία και το τέλος αποδίδεται στο 100% της κατανάλωσης με τους παλιούς λαμπτήρες. Με τον τρόπο αυτό την τετραετία ο εργολάβος κάνει απόσβεση και για τα επόμενα 8 χρόνια βάζει το κέρδος στην τσέπη του. Η δική μας πρόταση ήταν ο δήμος να χρησιμοποιήσει ίδια κονδύλια και το κέρδος να πάει για τις ανάγκες των κατοίκων. Στην πρότασή μας αυτή αντέδρασε η δημοτική αρχή και επέμεινε τα κέρδη να χαριστούν στους εργολάβους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ίδια περίοδο ο δήμαρχος της Πάτρας που εκλέγεται με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Πελετίδης άλλαξε όλα τα φώτα σε LED όλης της πόλης της Πάτρας με 4 εκατομμύρια ευρώ και χωρίς εργολάβους.

Αυτή είναι η ανταποδοτικότητα. Επιλέγουν δαπάνες μόνο όταν έχουν κέρδος.

Στις 8 του Οκτώβρη στις εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες θα αναμετρηθούν οι ανάγκες μας με τα κέρδη των εργολάβων, θα αναμετρηθούμε εμείς με την πολιτική των απευθείας αναθέσεων.