logo


Αρκετός κόσμος παρακολούθησε χθες Τετάρτη 4 Οκτωβρίου την προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, που σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις στην κούρσα των προεκλογικών συγκεντρώσεων, επέλεξε το Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου αντί για την πλατεία Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αγγ. Ξένου που είναι υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Αν. Αττική και που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας πως στα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων παρατάξεων το τοπίο είναι θολό, μια που έχουν σημειωθεί μεταπηδήσεις υποψηφίων συμβούλων αλλά και αλληλοϋποστήριξη ψηφοδελτίων. “Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι, εξαρτιόμαστε ο ένας από τον άλλο”, τόνισε χρακτηριστικά.

Κάλεσε τέλος τους παρευρισκόμενους να γεμίσουν την κάλπη με τα ψηφοδέλτια με τα κόκκινα γαρύφαλλα, αποδοκιμάζοντας την πολιτική που αποδεδειγμένα είναι εγκληματική: “Εμείς είμαστε στο δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δουλεύει για την ανάπτυξη των κερδών των λίγων σε βάρος των αναγκών των πολλών”, κατέληξε η κ. Ξένου.

Το σύνθημα αυτό εξάλλου είναι το κεντρικό για τις παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η γνώση και η εμπειρία να διαχέεται ανάμεσα στα μέλη τους, συμπλήρωσε αμέσως μετά ο Τ. Παντελόγλου, υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου.

Ο κ. Παντελόγλου, με λόγο χειμαρρώδη όπως πάντα, από τη μια πλευρά κατηγόρησε τη Διοίκηση Καλαφατέλη για αδράνεια και αδιαφορία σε στιγμές κρίσης όπως η «Μήδεια», η «Ελπίδα» και οι φωτιές, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος με τις αλλεπάλληλες ενοικιάσεις χώρων για τη στέγαση υπηρεσιών, για στήριξη της ανταποδοτικότητας από την οποία έρχονται κέρδη στους εργολάβους, ενώ δεν χαρίστηκε και στις υπόλοιπες παρατάξεις, που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών σε τρεις ημέρες: «Χωρίς στόχο και πυγμή” εμφανίζεται η Κ. Μαϊχόσογλου, “αντί για τις αερογέφυρες ας ασχοληθεί με τα σχολεία του Δήμου», προέτρεψε τον Κ. Κουριδάκη, τον οποίο κατηγόρησε επιπλέον ότι φιλοξενεί στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιο φίλα προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, “μιλάει για την αποτροπή των ληστειών αλλά όχι και για την ασφάλεια μέσα στους σχολικούς χώρους ο μονίμως απών στις ψηφοφορίες του Δημοτικού Συμβουλίου στα μεγάλα ζητήματα” Ν. Καρυστινός.

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράμμισε τις συνεργασίες που η παράταξη πέτυχε με τις υπόλοιπες μειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη δράση της εκεί όπου η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα- στις θεομηνίες και στις φωτιές-, τις εισηγήσεις που έγιναν αποφάσεις.

Επαναλαμβάνοντας συχνά πως αιτία για τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα είναι η πολιτική που οι προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου ακολουθούσαν πιστά, ο κ. Παντελόγλου αναφερόταν, επίσης συχνά, στο παράδειγμα του Δήμου Πατρέων, όπου Διοίκηση εδώ και δυο θητείες ασκεί η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Κ. Πελετίδη, με πιο πρόσφατο επίτευγμα τη διάσωση και ανάδειξη του ρημαγμένου για 20 χρόνια Παμπελοποννησιακού Σταδίου που αποδόθηκε στους φυσικούς χρήστες του, τους δημότες.

“Σ’ αυτό το δρόμο, της διεκδίκησης, που χάραξε ο Πελετίδης στην Πάτρα, ο Ηλίας στον Βαρνάβα, πιο πριν το Χαϊδάρι και αλλού, θέλουμε τη Διοίκηση, κι έχουμε και τον τρόπο και την πείρα”, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος και δεσμεύτηκε για:

Προσλήψεις προσωπικού από την επόμενη ημέρα, ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων, ανέγερση Παιδικού Σταθμού στον Άγ. Στέφανο, διεκδίκηση 14 στρεμμάτων στην Άνοιξη για ανέγερση σχολείου, Νηπιαγωγείο δίπλα στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου- Λυκείου Αγ. Στεφάνου, νέο Γυμνάσιο- Λύκειο σε δημοτική έκταση, αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου του ΤΥΠΕΤ, διεκδίκηση του χώρου όπου βρίσκεται το στρατόπεδο της ΑΒΙΠ για τη δημιουργία πάρκου, Κολυμβητήριο, πολιτική λύση στο οικιστικό και δασικό πρόβλημα Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης και Ραπεντώσας, διαμόρφωση του κτηρίου της ΚΑΜΕΛΙΑΣ σε Κέντρο Νεότητας, όχι σε νέα Λατομεία στην Πεντέλη αλλά και να κλείσουν τα ήδη λειτουργούντα.

Στη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης παρευρέθηκαν υποψήφιοι σύμβουλοι και φίλοι της παράταξης, ενώ στην ίδια  αίθουσα, όπου είχαν βρεθεί σε διαφορετικά έδρανα, συναντήθηκαν μετά από χρόνια τρεις παλιοί αιρετοί, με παράλληλη πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Ο Γ. Ζυγούνας, δημοτικός σύμβουλος πρώτα με τη Διοίκηση Καλαφατέλη το 2011 από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε, και εν συνεχεία επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, ενώ επέλεξε την αποχή από τα κοινά στην προηγούμενη θητεία. Ο γιος του Φ. Ζυγούνας είναι υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου στην Άνοιξη.

Η Κ. Ταουξή δημοτική σύμβουλος, πρώτα της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και εν συνεχεία του διάδοχου σχήματος των Ανοιχτών Οριζόντων, με τους οποίους ήταν υποψήφια το 2019 αλλά δεν εξελέγη.

Και τέλος, η Ζ. Σώκου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης- και πρώτη γυναίκα επικεφαλής παράταξης που διεκδίκησε το Δήμο, για να μαθαίνουν και οι νεότεροι- από την αρχή του καλλικρατικού Δήμου μέχρι τα μέσα του 2018, οπότε και λόγοι υγείας την ανάγκασαν να αποσυρθεί και να παραδώσει τη σκυτάλη στον Τ. Παντελόγλου. Παραμένει εντούτοις μάχιμη και στις επάλξεις, κατεβαίνοντας φέτος υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον τόπο καταγωγής της, την Ευρυτανία.