logo


Γέμισε η πλατεία Δημοκρατίας χθες Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού “Ο Διόνυσος του Αύριο” με επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο την Κ. Μαϊχόσογλου.

Φίλοι και μέλη του συνδυασμού υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την κ. Μαϊχόσογλου, που πάντως ξεκίνησε την ομιλία της με μια ώρα καθυστέρηση, στις 9 το βράδυ.

Την υποψήφια Δήμαρχο παρουσίασε στο κοινό ο δημοσιογράφος Φ. Καρύδας, εξαίροντας την πορεία της μέχρι τώρα, την όρεξη, την εμπειρία και τις γνώσεις της, στοιχεία που εγγυώνται ότι θα είναι και άξια Δήμαρχος. Μετά την προβολή ενός μικρού βίντεο, με μηνύματα της κ. Μαϊχόσογλου προς τους δημότες και δεσμεύσεις για σύνεση, σοβαρότητα, δουλειά, συνεργασίες και συνέπεια, ο κ. Καρύδας κάλεσε την υποψήφια Δήμαρχο στο βήμα.

Η ομιλία της, όπως και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης, χωριζόταν σε δυο κομμάτια. Στο πρώτο η κ. Μαϊχόσογλου επιτέθηκε στην απερχόμενη Διοίκηση, και στο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη ονομαστικά, για μια σειρά γενικών ζητημάτων όπως: απουσία οράματος και πλάνου, αναχρονιστικές πολιτικές, αδιαφορία για τους πολίτες και την αντίθετη άποψη. Αλλά και ειδικότερων όπως η ανικανότητα να αντιμετωπίσει τη “Μήδεια”, η αδιαφάνεια στην κατανομή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, αλλά και στη διάθεση των χιλιάδων δέντρων που κόπηκαν εν συνεχεία, η ανικανότητα να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και κυρίως την καθαριότητα, καθώς και να ολοκληρώσει το έργο της αποχέτευσης και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Η υποψήφια Δήμαρχος αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά το ύψος των έργων τα οποία “διαφημίζει” η Δημοτική Αρχή, ενώ την κάλεσε “έστω και τώρα” να δώσει στη δημοσιότητα απολογισμό των χρημάτων που εκταμίευσε στο πλαίσιο κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα οποία “εμείς λέμε πως πήγαν σε απ’ ευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε συγγενείς υποψηφίων σας”.

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, η κ. Μαϊχόσογλου στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας της τόνισε πως “Ο Διόνυσος του Αύριο” διαθέτει ικανά στελέχη, με όραμα, φρέσκες ιδέες, αυτοδιοικητική εμπειρία, σοβαρότητα και διάθεση για δουλειά, ώστε να υλοποιήσουν το πρόγραμμα που είναι εφικτό και μετρημένο για την επόμενη 5ετία, με στόχο ο Δήμος να γίνει ανθρώπινος, σύγχρονος και λειτουργικός.

Η υποψήφια Δήμαρχος αναφέρθηκε εν συνεχεία σε επιμέρους στοιχεία του προγράμματος αυτού, όπως:

Η ξεχωριστή Αντιδημαρχία για τα έργα και για τα δομικά προβλήματα του Δήμου, ο επανασχεδιασμός του τομέα της καθαριότητας, η ολοκλήρωση και η βελτίωση της αποχέτευσης και της ύδρευσης και οι παρεμβάσεις για την ποιότητα ζωής του πολίτη μέσα στο Δήμο

Η ίδρυση καταφυγίου, κτηνιατρείου και γραφείου υιοθεσίας για τα αδέσποτα, η αναβάθμιση της ασφάλειας με στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες security

Η μέριμνα για το περιβάλλον με επικαιροποίηση του Σχεδίου Πόλεως, ενίσχυση των πυροφυλακίων και των Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας, και πίεση για την ίδρυση τοπικού Πυροσβεστικού Σταθμού

Η συνολική βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, η ενίσχυση της δια βίου μάθησης, η ανάδειξη της ιστορίας και η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής πολιτισμού, η ανακαίνιση όλων των Πολιτιστικών Κέντρων, καθώς και η διαρκής στήριξη του αθλητισμού

Τέλος, η κ. Μαϊχόσογλου υποσχέθηκε αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου με αναδασώσεις και δενδροφυτεύσεις και πεζοπορικές διαδρομές, στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με ισότιμη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο, η ίδρυση Σταθμού Α’ Βοηθειών, η προμήθεια δημοτικού ασθενοφόρου, καθώς και δημιουργικές δράσεις στα ΚΑΠΗ.

“Με οδηγό την αγάπη μας για το Δήμο Διονύσου, με σοβαρότητα, εντιμότητα, γνώση και εμπειρία, μπορούμε καλύτερα, μπορούμε να οδηγήσουμε το Δήμο στο αύριο, επιλέγουμε το αύριο και όχι το χτες”, υπογράμμισε η κ. Μαϊχόσογλου, εμφανιζόμενη και αυτή βέβαιη για την εκλογική της νίκη ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα για δυνατότητα συνεργασίας με άλλες παρατάξεις. Η προεκλογική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων από τον υποψήφιο της παράταξης στην Άνοιξη Γ. Κομνηνάκη.

Μεταξύ του πλήθους που ήρθε χτες στην πλατεία Δημοκρατίας παρευρέθηκαν και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι (Δ. Αγγελής, Αντ. Μυλωνάκης και Τ. Καρασαρλής με την «Αττική Μπροστά», Μ. Κοροβέση και Λ. Φέρμελη με τον «Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», Λ. Πέππα, Γ. Ράπτης και Β. Τσαγκαράκης με την παράταξη “Αττική- Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”) καθώς και, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, ο οποίος έχει εξαρχής δηλώσει τη στήριξή του στη νέα παράταξη, και η οποία περιλαμβάνει πολλούς, αιρετούς και μη, από τους παλιούς συνεργάτες του.

>>Υπενθυμίζεται πως σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, και στην ίδια πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο, σειρά για την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση έχει ο «Νέος Διόνυσος» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Ν. Καρυστινό.