logo


Το σύνθημα αυτό κυριάρχησε στην προεκλογική συγκέντρωση του «Εύπολις», χθες Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στην πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο, όπου ακούστηκε και το τραγούδι που ομάδα νέων συνέθεσαν ειδικά για την παράταξη.

Το ίδιο σύνθημα επανέλαβε συχνά ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Κουριδάκης στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε μπροστά σε αρκετό- αλλά όχι πολύ- κόσμο, γεγονός που αποδόθηκε στο χτεσινό κρύο.

Ο κ. Κουριδάκης αναφέρθηκε στις αρχές της παράταξης, που πρωτοεμφανίστηκε το 2019 στα τοπικά πράγματα, και που πορεύεται με εντιμότητα, καθαρότητα, χωρίς καμιά εξάρτηση από πουθενά και με πνεύμα συνεργασίας. Απόδειξη η συνεργασία της με τους “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο” και την παράταξη “Βήμα Μπροστά για τον Διόνυσο”, αν και όπως παραδέχθηκε οι προσπάθειες για ευρύτερες συνεργασίες στην κατεύθυνση μιας μεγάλης, ενιαίας, παράταξης από την αντιπολίτευση δεν τελεσφόρησε λόγω δεύτερων σκέψεων ή και παραπολιτικών επιδιώξεων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος- “ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε στον καλλικρατικό Δήμο στη θητεία 2011-2014 και ελπίζω ο πρώτος ανεξάρτητος Δήμαρχος”, είπε χαρακτηριστικά- αναφέρθηκε στο όραμά του για έναν ενιαίο Δήμο, με την ενοποίηση της Πάρνηθας με την Πεντέλη, ενώ απαρίθμησε εν τάχει τα προβλήματα στον Άγ. Στέφανο: Ξεχασμένο Δήμο, χαρακτήρισε την περιοχή, χωρίς Σχέδιο Πόλης, με αμφισβητούμενα όρια, με ένα ΤΥΠΕΤ παρατημένο, με τις γραμμές του τρένου ξέφραγο αμπέλι, και με διάσπαρτη δημοτική περιουσία που «παραμένει αναξιοποίητη και πρόσφορη για αλισβερίσι”, ενώ δημοτικές υπηρεσίες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια.

Ο «Εύπολις», υπενθύμισε ο επικεφαλής, ήταν η παράταξη που από την πρώτη στιγμή αντέδρασε, καθοριστικά όπως αποδείχθηκε, για το αντιπλημμυρικό στο Βρυσάκι, για το οποίο η μελέτη προέβλεπε αποψίλωση και χρήση συρματοκιβωτίων. Η σθεναρή αντίδραση δικαιώθηκε με την τροποποίηση της μελέτης, και το ίδιο θα συμβεί και με τη μελέτη για το ρέμα Διονύσου: «Όραμά μας, υπογράμμισε, η διαμόρφωση παραρεμάτιου πάρκου που θα ενώνει το Δήμο Διονύσου με τη Λίμνη Μαραθώνα».

Όσο για τα οικιστικά θέματα, ο κ. Κουριδάκης τόνισε πως οι επιστήμονες που στελεχώνουν την παράταξη έχουν και τη γνώση και τη βούληση να υλοποιήσουν τις σχετικές μελέτες και το έργο να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε εξάλλου και στις αιτιάσεις της Διοίκησης, που τον θέλουν να αρνείται την υλοποίηση έργων όπως το Κοιμητήριο στο Μπισμπίρι: “Το έργο το θεωρούμε απολύτως απαραίτητο. Εκεί που στην πραγματικότητα διαφωνήσαμε ήταν το τίμημα και ο τρόπος για την πραγματοποίησή του”, τόνισε σχετικά, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να ρίχνει λάσπη στην αντιπολίτευση: “Ό,τι κάνατε, κάνατε. Σειρά μας να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα”.

Την ίδια αυτή Δημοτική Αρχή, που «ούτε όραμα ούτε προοπτική έχει»,  εγκάλεσε ο κ. Κουριδάκης και για την προεκλογική, όπως είπε, κυκλοφοριακή ρύθμιση στις γραμμές του τρένου, με βάση μια βιαστική μελέτη, στην οποία- και παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- δεν ενσωματώθηκαν οι δικές του παρατηρήσεις.

Ξεχωριστή αναφορά επεφύλαξε στη νεολαία, “στην οποία έχουμε ήδη στραφεί. Νέοι άλλωστε έφτιαξαν και το τραγούδι της παράταξης”. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, πολύτεκνος ο ίδιος, απέδωσε την παραβατικότητα που έχει αυξηθεί ανάμεσα στους νεολαία, στη δική μας έλλειψη ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης, τα οποία δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει, δίνοντας δημιουργικές, αθλητικές και πολιτιστικές διεξόδους. Την ίδια δέσμευση ανέλαβε και για το τεράστιο, όπως το χαρακτήρισε πρόβλημα με τις κτηριακές σχολικές εγκαταστάσεις.

Εμφανιζόμενος βέβαιος για την εκλογική του νίκη- “μην δίνετε βάση σε ψεύτικες δημοσκοπήσεις”,- τόνισε πως από την 1η Ιανουαρίου θα υπάρξει άλλη Διοίκηση με άλλο τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης των δημοτικών πραγμάτων.

Κάλεσε τέλος τους δημότες να προσέλθουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις κάλπες για να ρίξουν ψήφο μετρημένη, σοβαρή και αξιολογημένη.

Στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Εύπολις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δ. Βάτσος και ο Δ. Ζαφειρόπουλος εκ μέρους των δυο συνεργαζόμενων παρατάξεων, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Λ. Φέρμελη (με τον Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης με επικεφαλής τον Γ. Ιωακειμίδη) και Δ. Ζαρρής (με την Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Γ. Δημητρίου).

Διαφορετική πινελιά οι δυο μουσικοί, Κ. Παπαγεωργίου και Ρ. Χαντζή, υποψήφιος δημοτικός και τοπική σύμβουλος αντιστοίχως, που με μια κιθάρα και ένα φλάουτο άνοιξαν και έκλεισαν μελωδικά την προεκλογική συγκέντρωση του “Εύπολις”.

>>Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα έχει δυο προεκλογικές συγκεντρώσεις στον Άγ. Στέφανο: Στις 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου με επικεφαλής τον Τ. Παντελόγλου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτάσεις της, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 8μ.μ. η πλατεία Δημοκρατίας θα γεμίσει και πάλι, αυτή τη φορά για την παράταξη “Ο Διόνυσος του Αύριο” και την Κ. Μαϊχόσογλου.