logo


Διόνυσος 3 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή, μετά τα προεκλογικά πυροτεχνήματα για τη Δημοτική περιουσία και την αδυναμία να απαντήσει στα εύστοχα ερωτήματα για τα στρέμματα στην περιοχή ΤΥΠΕΤ που έθεσε ο Επικεφαλής της παράταξης Νέος Διόνυσος και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Καρυστινός στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στη δημοσίευση νέου δελτίου τύπου στις 29/9/2023 και μας ενημερώνει για μια συνάντηση με την κυρία Ακ. Γεωργούλα ως επικεφαλής των γραφείων σύμπραξης για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί και να απαντήσει ευθέως και χωρίς υπεκφυγές στις παρακάτω παρατηρήσεις και ερωτήματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που εκδόθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές:

1. Στο τέλος του δελτίου γίνεται αναφορά ότι “βασική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής αποτελεί στα πλαίσια της μελέτης του ΤΠΣ η παράδοση σε διακριτή φάση  της μελέτης επανακαθορισμού των ορίων με έκδοση σχετικού Π.Δ.”. Δηλαδή παραδέχεται η ΔΑ ότι μετά από τόσους μήνες συνεννοήσεων με τον μελετητή, το ΤΕΕ και το ΥΠΕΝ έχει παραμείνει ακόμα η “επιδίωξη”.

Δεν έχουν δυστυχώς καταφέρει τίποτα σημαντικό για να γίνουν πρώτα οι Αυτοτελείς Μελέτες Οριοθέτησης των Οικισμών.

Αυτό διαφαίνεται και από την παρουσίαση του κύριου αντικειμένου από τον μελετητή, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά για ξεχωριστό ΠΔ της επανατοποθέτησης των οικισμών.

2. Ποιος πήρε την απόφαση ότι ο καθορισμός των οικιστικών περιοχών θα αφορά τις περιοχές Τραυλού, Γαλήνης, Σταμάτας, Αλεξανδρέικα κλπ. Υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ποιες περιοχές θα μπουν στο σχέδιο; Έχει ρωτηθεί ο Δήμος; Για ποιο λόγο στα τεύχη του διαγωνισμού για την σύνταξη των οποίων βοήθησε η Τεχνική Υπηρεσία υπάρχουν αυτές οι περιοχές; Και γιατί αυτές και όχι άλλες;

3. Στη μελέτη Πολεοδομικού Σχεδιασμού η οποία θα καθορίσει το πρότυπο της χωρικής οργάνωσης και Ανάπτυξης περιλαμβάνονται και Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης για τον Άγ. Στέφανο, την Άνοιξη και το Κρυονέρι. Ποιος πήρε αυτή την απόφαση και πώς έχει αντιδράσει η Δημοτική Αρχή;

Τα παραπάνω κρίσιμα ερωτήματα δεν έχουν απλά και μόνο τεχνικό χαρακτήρα.

Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί ακόμη και τώρα να ενεργεί μονομερώς χωρίς ουσιαστικό διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ενημέρωση προς τους πολίτες του Δήμου.

Αμέσως μετά τις εκλογές δεσμευόμαστε ως Νέος Διόνυσος ότι θα καταθέσουμε αίτημα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να φωτιστούν όλες εκείνες οι πλευρές που εγείρουν εύλογα ερωτήματα.

Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας