logo


Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του ανοιχτού γηπέδου στην Κοινότητα Διονύσου, που από χτες Κυριακή 1 Οκτωβρίου ονομάζεται Δημοτικό Στάδιο “Σακελλάριος Σωτηρίου” στη μνήμη τού επί 16 χρόνια Κοινοτάρχη της περιοχής.

Για τη ζωή και το έργο του Σακελλάριου Σωτηρίου, “ενός σπουδαίου ανθρώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης για την πόλη μας”, με ρίζες από τη Μικρά Ασία και τα Δωδεκάνησα, μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, τονίζοντας τη διαδρομή του από τη Νέα Μάκρη, στο Πολυτεχνείο απ’ όπου αποφοίτησε ως Πολιτικός Μηχανικός, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω, στο τιμόνι της Κοινότητας Διονύσου, στην αντιπολίτευση του μικρού και του μεγάλου, καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, υπηρετώντας από κάθε θέση με ήθος, ευσυνειδησία, εντιμότητα, συνέπεια, διάθεση προσφοράς, αξιοπρέπεια και βαθειά γνώση της λειτουργίας του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Καλαφατέλης εξήρε, τέλος, τόσο το έργο στην προώθηση των θεμάτων της Κοινότητας όσο και την “μοναδική και χαρισματική προσωπικότητα” του αείμνηστου Κοινοτάρχη, που “δούλεψε άοκνα για την πρόοδο του τόπου και το καλό των συντοπιτών του”.

Συγκινημένη άκουγε τα λόγια αυτά και η οικογένεια του αείμνηστου Κοινοτάρχη- η σύζυγος και τα παιδιά του και ο εγγονός του, ο μικρός Σακελλάρης Σωτηρίου, που παρέλαβε και την αναμνηστική πλακέτα.    

Αλλά και πολλοί από τους πρωτεργάτες αθλητισμού στην Κοινότητα, μια που αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ιστορίας του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου.

Το χώμα και τα βράχια που στέκονταν στη θέση του σημερινού γηπέδου το μακρινό 1983 θυμήθηκε στη δική του ομιλία ο Πρόεδρος του ΑΟΔ Π. Μπακοδήμος. Αυτό το χώμα και τα βράχια όμως δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τους οραματιστές, που και ομάδα ποδόσφαιρου έστησαν και βόλλεϋ και μπάσκετ και σιγά σιγά όλα τα αθλήματα, που σήμερα απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνέχισε ο κ. Μπακοδήμος, ο Όμιλος έμεινε όρθιος και ήρθε η ώρα του Κλειστού, που ζωντάνεψε υπολειτουργούντα αθλήματα, ενώ προστέθηκε και το τένις, με αποτέλεσμα σήμερα ο ΑΟΔ να είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός όμιλος του Δήμου Διονύσου με 700 μέλη, 5 τμήματα στο μητρώο της ΓΓΑ και δυο υπό ένταξη. Η ανακατασκευή του γηπέδου, μάλιστα, οδήγησε στην ανασύσταση του τμήματος στίβου, που με τη σειρά της φέρνει τον ΑΟΔ στη θέση ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της Αττικής. Στην πορεία αυτή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ομίλου, αρωγοί ήταν οι κατά καιρούς Διοικήσεις του Δήμου, ενώ ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υλοποίηση του έργου, που όμως “δεν είναι ολοκλήρωση” μια που απαιτούνται αρκετές ακόμη παρεμβάσεις.

“Δεν είμαστε κτήτορες και ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων με συμβόλαιο. Είμαστε όμως κτήτορες με συμβόλαιο ψυχής, κόπου, μόχθου, εργατοωρών, και οι εγγυητές της καλής λειτουργίας τους, το οποίο κανένας “Καλλικράτης” δεν μπορεί να μας το στερήσει. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι με σεβασμό στο ΑΟ Διονύσου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ομίλου.

Ο κ. Μπακοδήμος ανακοίνωσε, επιπλέον, την πραγματοποίηση μιας μεγάλης φεστιβαλικής γιορτής τον Μάιο του 2024, για να γιορταστούν πανηγυρικά τα 40χρονα του ΑΟΔ.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση παλιών Προέδρων και ανθρώπων που βοήθησαν σ’αυτήν την 40χρονη πορεία του Αθλητικού Ομίλου, ανάμεσά τους:

Τον Γ. Τροβά, πρώτο Πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου

Δ. Σκαφιδά, Ν. Μανίκα και Κ. Λέλο από τους παλιούς Προέδρους, και Β. Δαρδαμάνη και Λ. Γεωργοκίτσο από τη νέα γενιά

Δ. Αλεξανδρή, Θ. Καντζάβελο και Τ. Μπάση για τη διαρκή προσφορά τους στον ΑΟ Διονύσου

Τα Μάρμαρα Διονύσου και την οικογένεια Αλτ, που εκτός από μέγας χορηγός, ανταποκρινόταν πάντα στα αιτήματα του ΑΟΔ

Ενώ ειδική αναφορά έγινε στον Ν. Πανταζή, από τα πρώτα μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου του Ομίλου (σ.σ. ο κ. Πανταζής είχε βραβευθεί λίγους μήνες νωρίτερα από τον Όμιλο), σταθερά κοντά στον αθλητισμό της πόλης είτε με την ενεργή συμμετοχή του είτε με την επαγγελματική του ιδιότητα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους Δημάρχους (σ.σ. απουσίαζε ο Τ. Παντελόγλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση), πλήθος υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων από όλο το εύρος της πόλης, οι δυο Διονυσιώτισσες υποψήφιες περιφερειακές σύμβουλοι Μ. Κοροβέση και Λ. Φέρμελη και φίλοι και συνεργάτες στη διάρκεια των θητειών τού Σακελλάριου Σωτηρίου.