logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις   19 Σεπτεμβρίου  συνάντηση συνεργασίας του επικεφαλής της παράταξης Νέος Διόνυσος και υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Καρυστινού με τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου  Αγίων Αγγέλων και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση έγινε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης και είχε διάρκεια μεγαλύτερη των 2 ωρών.

Στην συνάντηση τον Υποψήφιο Δήμαρχο πλαισίωσαν πολλά στελέχη της παράταξης και υποψήφιοι σύμβουλοι.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκος Χατζηχρηστίδης και τα μέλη αυτού κ. Χριστίνα Κεχαγιά και κ. Γιώργο Λοβέρδο.

Στην συζήτηση ετέθησαν με σαφήνεια και πληρότητα τα πολλά και σοβαρά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής μεταξύ των οποίων το αποχετευτικό χωρίς οικονομική επιβάρυνση σύνδεσης στο δίκτυο, η πολιτική προστασία, το οικιστικό-πολεοδομικό, οι υποδομές, η καθαριότητα-ανακύκλωση και η ασφάλεια διαβίωσης .Για όλα τα θέματα υπήρξαν απαντήσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα της παράταξης και κατατέθηκαν ιδέες για συγκρότηση ειδικής ομάδας (task force) που θα παρακολουθεί συστηματικά και εκ του σύνεγγυς κάθε εξέλιξη θεσμική και νομοθετική η οποία  συμβάλλει στην επίλυση δασικών  θεμάτων ιδιοκτησίας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους για πολλές δεκαετίες.

Ανταλλάχτηκαν απόψεις για θέματα καθαρισμού οικοπέδων, για ενίσχυση των μηχανισμών έγκαιρης πυρανίχνευσης και άμεσης επέμβασης λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει στην πλούσια σε βλάστηση και  δέντρα γειτονιά των Αγγέλων.

Από ένα μακρύ κατάλογο προβλημάτων που τέθηκαν στην συνάντηση, αναδείχθηκαν ως υψηλής προτεραιότητας, η οδοποιία, η ποιότητα ζωής  και ο αθλητισμός ενηλίκων στην κατεύθυνση αθλητισμός για όλους.

Ειδικότερα έγινε διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των παρακάτω  θεμάτων:

-Παρεμβάσεις  για την πυροπροστασία με αντιπυρικές ζώνες, τακτική συντήρηση καθαρισμένων οικοπέδων, καθαρά ρέματα, άμεση διέξοδος οδού Κίρκης προς Νιόβης.

-Ασφαλτόστρωση όλου του οικισμού, πεζοδρόμηση των πιο επικίνδυνων τουλάχιστον σημείων, και  διαπλάτυνση ορισμένων δρόμων.

Ανακύκλωση, με ανταποδοτική λογική, για πρόγραμμα «πιλότος» πόρτα-πόρτα, συλλογή κι εκμετάλλευση για  κλαδιά,  κηπαία, κ.λπ.

Καθαριότητα, επιμελής συλλογή σκουπιδιών, και τακτική καθαριότητα των δρόμων και των δημοτικών χώρων του οικισμού.

Φωτισμός, led σε όλο τον οικισμό, τόνωση του συναισθήματος ασφάλειας,  και ενίσχυση της δημοτικής ομάδας ασφάλειας.

-Βελτίωση αισθητικής τοπίου, μείωση για περιττές διαφημιστικές ταμπέλες

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Καρυστινός τόνισε με έμφαση ότι  η νέα  Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές οφείλει να γίνει περισσότερο αποτελεσματική και διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία, να μην αδρανεί σε γραφειοκρατικές ασάφειες και αρμοδιότητες οριακού χαρακτήρα με όμορους δήμους και κρατικούς φορείς που καταλήγουν σε απραξία και μεγάλες καθυστερήσεις. Τόνισε πως ο ερασιτεχνισμός και η αντίληψη “δεν βαριέσαι αδελφέ” που συχνά εφαρμόστηκε από την Δημοτική Αρχή θα αποτελέσει παρελθόν μετά τις εκλογές. Δεσμεύτηκε πως η συνεργασία με τον Σύλλογο  θα συνεχιστεί  ώστε να δρομολογηθούν κοινές  δράσεις για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στον όμορφο οικισμό των Αγίων Αγγέλων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ