logo


Με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει δια ζώσης την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται:

*Η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης, στην πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο διάρκειας τριών ημερών (15-16-17 Σεπτεμβρίου). Αυτή η γιορτή για την ψυχοκοινωνική φροντίδα και ένταξη, γράφει στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ. Λακαφώση, στόχο έχει την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από θεματικές ομιλίες, εργαστήρια ενηλίκων, ενημερωτικά περίπτερα φορέων, μεικτές δράσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, προβολή αυτοσχέδιων βίντεο ευαισθητοποίησης από παιδιά και εφήβους, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από παιδαγωγούς του Δήμου, μετρήσεις ζωτικών σημείων, συλλογή τροφίμων και φαρμάκων, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δυο θεατρικές παραστάσεις και μια μεγάλη συναυλία λήξης της γιορτής. Στις εκδηλώσεις, επιπλέον, ενσωματώνεται και η Φειδιππίδειος Διαδρομή από τη Σταμάτα στο Μαραθώνα και πίσω. Το σύνολο της δαπάνης για το Φεστιβάλ ανέρχεται στο ποσόν των 6.100 ευρώ περίπου.

*Σε εξωτερικό συνεργάτη και με απ’ ευθείας ανάθεση, ενδεικτικού προϋπολογισμού 26.600 ευρώ, προτείνεται να ανατεθεί η υποστήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου. Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γ. Κριεμάδη, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου έχει έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό για το χειρισμό του προγράμματος που απαιτεί εξειδικευμένες, άμεσες και έγκαιρες υπηρεσίες προκειμένου να υλοποιείται σύμφωνα με τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα, ώστε να συνεχίσει να χρηματοδοτείται. Η παραπάνω δαπάνη προτείνεται να κατανεμηθεί σε τρία χρόνια, και στους προϋπολογισμούς των ετών 2023, 2024 και 2025.

*Λόρκα και «Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα” ανεβάζει η ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε σκηνοθεσία Α. Σφαιροπούλου και σκηνικά Φ. Μπλούκα. Η παράσταση θα ανεβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου στις 28 και 29 Οκτωβρίου, καθώς και στις 4, 5, 11 και 12 Νοεμβρίου, με προϋπολογιζόμενη δαπάνη- για την επιμέλεια, την παραγωγή και την εκτέλεση μιας γενικής πρόβας και των 6 παραστάσεων- 5.000 ευρώ περίπου.

*Τέλος, με εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, ζητείται ο ορισμός δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη για δυο από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που ταλαιπωρούν το Δήμο Διονύσου- τα διόδια και τα νέα Λατομεία. Και στις δυο περιπτώσεις η εισήγηση του Δημάρχου προτείνει τον ίδιο δικηγόρο, την Αγγ. Χαροκόπου. Η τελευταία χειρίζεται την υπόθεση των διοδίων εδώ και χρόνια, ενώ ισχυρές επιφυλάξεις για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των Λατομείων έχουν εκφρασθεί και στο πλαίσιο της αρμόδιας διαπαραταξιακής επιτροπής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη μεν πρώτη περίπτωση, στα διόδια, η κ. Χαροκόπου θα υποστηρίξει ενώπιον του ΣτΕ την αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων με τις οποίες προωθείται η τοποθέτηση διοδίων στην περιοχή, με την αίτηση να συζητείται στις 8 Νοεμβρίου. Η προτεινόμενη αμοιβή για την υπόθεση αυτή φτάνει στις 2.700 ευρώ περίπου. Η δεύτερη περίπτωση, τα Λατομεία, είναι διαφορετική: Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ, επιδιώκοντας να λάβει άδεια εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη, κατέθεσε νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με προθεσμία διαβούλευσης μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ ο Δήμος έχει αποφασίσει σειρά ενεργειών, και νομικών, ώστε να αντικρούσει τα επιχειρήματα της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό η δικηγόρος θα πρέπει σε πρώτη φάση να υποβάλει υπόμνημα με τα προβλήματα της ΜΠΕ και τις θέσεις του Δήμου, απευθυνόμενο στην Περιφέρεια και τις διοικητικές Αρχές, και σε δεύτερη φάση να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που τυχόν εκδοθεί. Η προτεινόμενη αμοιβή εν προκειμένω ανέρχεται στο ποσόν των 8.100 ευρώ περίπου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεώ προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα. (Αρ. Πρωτ. 27918/28-08-2023).

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση του “1ου Φεστιβάλ Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης”. (Αρ. Πρωτ. 28155/30-08-2023)

ΘΕΜΑ 3ο: Εξειδίκευση πίστωσης παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για την υπηρεσία με τίτλο: “Τεχνική Υποστήριξη Διαχείρισης της Πράξης Κοινωνικού Παντοπωλείου- Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Διονύσου”. (Αρ. Πρωτ. 28049/29-08-2023)

ΘΕΜΑ 4ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση της θεατρικής παράστασης “Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα” σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Σφαιροπούλου και σε σκηνικά και κοστούμια Φωτεινής Μπλούκα. (Αρ. Πρωτ. 26168/31-08-2023)

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχή δωρεάς: δύο (2) πόρτες ασφαλείας από την εταιρεία Σ. ΖΕΡΒΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με την εμπορική επωνυμία PORTA NOVA, για τα καμαρίνια των Διονυσίων στη δημοτική ενότητα Διονύσου. (Αρ. Πρωτ. 27919/29-08-2023)

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ. 27773/25-08-2023)

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ. 28201/31-08-2023)

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρείας “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.”  για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ. 28229/30-08-2023)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη για νομική υποστήριξη του Δήμου στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του Δήμου ενώπιον του ΣτΕ για την υπόθεση του Α/Κ Βαρυμπόμπης & των λοιπών έργων επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας που αδειοδοτήθηκαν το 2021. (Αρ. Πρωτ. 28301/01-09-2023)

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη για νομική συνδρομή και εκπροσώπηση του Δήμου στον χειρισμό της υπόθεσης της εγκρίσεως των περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση λατομείων μαρμάρου στη θέση “Βαθειά Χούνη Ραπεντώσας” της Δ.Κ. Διονύσου από την εταιρεία “ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ”. (Αρ. Πρωτ. 28303/01-09-2023)