logo


Ο Σπ. Σπηλιώτης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Διονύσου τις δυο πρώτες καλλικρατικές θητείες (2011-2014 και 2014-2019) ενώ μετά από διάλειμμα τεσσάρων χρόνων θέτει και πάλι υποψηφιότητα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, με το συνδυασμό Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο.

01/09/2023

Πιστεύω, ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι κυρίαρχος για την αντιμετώπιση των ζητημάτων, που βιώνουν στην καθημερινότητα τους οι Πολίτες.

Ο ρόλος αυτός για να είναι ουσιαστικός, απαιτεί Θεσμικές και Γενικότερες Οικονομικές Αλλαγές, τόσο σε επίπεδο Κεντρικού Κράτους και τις Περιφέρειες, όσο και στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε η Διάκριση Εξουσιών και η Αποκέντρωση σε όλα τα επίπεδα να οδηγήσει στις ριζικές Αλλαγές και Παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Οι προγραμματικές θέσεις της Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» καλύπτουν όλους τους στόχους και τις δράσεις στον Δήμο Διονύσου.

Ενδεικτικά αναφέρω τους τομείς των Υποδομών και του Περιβάλλοντος, του Χωροταξικού και Πολεοδομικού σχεδιασμού, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση πέρα από τους σχεδιασμούς και με τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών, σημασία έχει όχι απλά αυτό που λέμε ότι θα κάνουμε, αλλά αυτό που κάνουμε.

Με αυτές τις σκέψεις και πιστός στις αρχές και τις αξίες μου, με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αποφασιστικότητα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Καλαφατέλη.

Κριτήριο των επιλογών μας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των αναγκών των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας, με ουσιαστική την συμμετοχή τους στην λήψη των αποφάσεων, που τους αφορούν.

Είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται το αυτονόητο, που είναι η ανάπτυξη της Δημοκρατικής Λειτουργίας σε όλα τα Θεσμικά Όργανα του Δήμου, με ευθύνη όλων όσοι συμμετέχουν σ’ αυτά.

Ο στόχος αυτός θα διευκολυνθεί εκτός των άλλων και με βελτίωση και τήρηση των σχετικών κανονισμών λειτουργίας.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αρκούμεθα στους «Παράλληλους Μονόλογους» αλλά μέσα από γνήσιο διάλογο θα ανιχνεύουμε τον «Χώρο των Δυνατοτήτων» στις Δράσεις μας.

Τέλος επιβάλλεται να γίνουν έργα και συνεχείς προσπάθειες για δράσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Σκοπός είναι, όπως αρχικά ανέφερα, η αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας, που είναι ένας ορατός στόχος για την Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων στο σύνολό τους, του Δήμου Διονύσου.

Σπύρος Σπηλιώτης