logo


Ο Τ. Μπάσης, των Ανοιχτών Οριζόντων, και ο Π. Πανάγος, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, υπέβαλαν πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή τους από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Ο κ. Μπάσης υπήρξε Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου για πέντε χρόνια επί Διοίκησης Ζαμάνη και εν συνεχεία εξελέγη με την ίδια παράταξη, των Ανοιχτών Οριζόντων, στη θέση του δημοτικού συμβούλου. Στην επιστολή παραίτησής του, την οποία απευθύνει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στους συναδέλφους του, στο Δήμαρχο αλλά και στους δημότες, τονίζει πως μοναδικός αντίπαλος στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου, στα οποία ο ίδιος στάθηκε  με “αξιοπρέπεια, εντιμότητα, υπευθυνότητα και προσφορά στον τόπο μας”, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του στις προσεχείς  αυτοδιοικητικές εκλογές:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου,

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου μας,

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Αγαπητοί συνδημότες,

Με την παρούσα επιστολή μου και ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023, επιθυμώ να γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί ορίζοντες».

Η εκλογή μου ως Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας συνέπεσε σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία ο τόπος μας αντιμετώπισε πολλά και σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, της «Μήδειας» και των πυρκαγιών.

Η συμμετοχή μου στα κοινά όλα αυτά τα χρόνια διέπεται από αξιοπρέπεια, εντιμότητα, υπευθυνότητα και προσφορά στον τόπο μας. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει!

Θεωρώ, επίσης, ότι κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι «μοναδικός αντίπαλος» στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας από εμάς και που ανήκει.

Με απόλυτο σεβασμό στους συμπολίτες μου αλλά και τους συναδέλφους μου από όλες τις παρατάξεις, θα συνεχίσω να μάχομαι για το καλό του τόπου μου.

Σας παρακαλώ πολύ όπως προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες αντικατάστασής μου, ενημερώνοντας παράλληλα τους συναδέλφους μου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά τιμής,

Τάσος Μπάσης

Στη θέση του κ. Μπάση έρχεται ο πρώτος επιλαχών της παράταξης στην Κοινότητα Διονύσου Β. Δαρδαμάνης, ο οποίος στην προηγούμενη θητεία υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου του καταργημένου πλέον ΘΕΣΠΙ, ενώ λίγο αργότερα ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών. Σήμερα, εκπροσωπώντας την παράταξή του, είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ.

Ο κ. Πανάγος, από την άλλη πλευρά, στα τριάμιση χρόνια παρουσίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτέλεσε ισχυρότατο πόλο αντίδρασης στο σύνολο σχεδόν των πρακτικών της παρούσας Διοίκησης Καλαφατέλη, με την αιχμή του δόρατος να αποτελούν οι τεκμηριωμένες αναλύσεις του για την πορεία των οικονομικών του Δήμου, καθώς και οι σχετικές προτάσεις για την εξυγίανσή τους, που ποτέ δεν εισακούστηκαν. Είχε, επιπλέον, πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπαραταξιακή επιτροπή κατά των νέων Λατομείων στην Πεντέλη. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του, που απευθύνεται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η κίνηση αυτή οφείλεται σε αυστηρά προσωπικούς λόγους. Παράλληλα ο κ. Πανάγος δηλώνει πως στηρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ευχαριστεί τους δημότες, τους συναδέλφους του και τους εργαζόμενους του Δήμου για τη συνεργασία τους και εύχεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί αντάξιο των κρίσιμων περιστάσεων για το Δήμο και μόνο προς όφελος όλων των δημοτών. Σε δηλώσεις του προς την Οδό Διονύσου ο κ. Πανάγος τονίζει πως παραμένει ενεργότατος πολίτης, αν και όχι στο πλαίσιο κάποιου συνδυασμού, τουλάχιστον για την ερχόμενη θητεία. Μέχρι στιγμής, τέλος, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος τον αντικαθιστά στο έδρανο δίπλα στον Τ. Παντελόγλου.

Οι παραπάνω δυο παραιτήσεις, υπενθυμίζεται, έρχονται σε συνέχεια της ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου των Ανοιχτών Οριζόντων Ιω. Αμπαρτζίδη, στις αρχές Αυγούστου.