logo


Η μίσθωση οικοπέδου στον Άγ. Στέφανο για τη στάθμευση οχημάτων προσωπικού και επισκεπτών του Δήμου Διονύσου, καθώς και η προβολή 7 κινηματογραφικών ταινιών σε υπαίθριους χώρους των 7 Κοινοτήτων το Σεπτέμβριο, ξεχωρίζουν στην Ημερήσια Διάταξη των 8 θεμάτων για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που θα συνεδριάσει δια ζώσης την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 8.30 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα:

*Μετά και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρεί η διαδικασία της δημοπρασίας για τη μίσθωση ενός ή περισσότερων οικοπέδων κοντά στο κεντρικό Δημαρχείο, στον Άγ. Στέφανο, προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος στάθμευσης για τα οχήματα του προσωπικού και των επισκεπτών του Δήμου Διονύσου, μια που η σύμβαση μίσθωσης της έκτασης ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο έληξε το φθινόπωρο του 2022, ενώ δεν υπήρξε συμφωνία για την ανανέωσή της με τους οικονομικούς όρους του Δήμου. Σύμφωνα με τη διακήρυξη δημοπρασίας, το ή τα οικόπεδα “θα πρέπει να βρίσκεται/βρίσκονται πλησίον του Δημαρχείου Διονύσου και σε απόσταση που δε θα ξεπερνά τα 100μ. Προβάδισμα θα έχει -έχουν οι χώροι με τη μεγαλύτερη εγγύτητα στο Δημαρχείο. Η συνολική επιφάνεια (εμβαδόν) η οποία κρίνεται αναγκαία, θα πρέπει να κυμαίνεται από 1.000τμ έως 3.000τμ. Η αξία μίσθωσης θα πρέπει να είναι σύμφωνη με προσήκον μέτρο.” Η σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντως, εστιάστηκε στην ακαταλληλότητα του δημαρχιακού κτηρίου, στο οποίο συγκεντρώνονται πλέον πλήθος υπηρεσιών, στην ασφυξία που ως αποτέλεσμα  θα δημιουργηθεί από την υπερπροσέλευση προσωπικού και επισκεπτών αλλά και στην απουσία κατάλληλων γειτονικών οικοπέδων προς μίσθωση για στάθμευση.

*Θερινό σινεμά με τη δωρεάν προβολή 7 ταινιών σε υπαίθριους χώρους στις 7 Κοινότητες προγραμματίζει για τους κατοίκους ο Δήμος τον προσεχή Σεπτέμβριο. Την επιλογή των ταινιών έχει αναλάβει η άμισθη σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Π. Ζούνη, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το πρόγραμμα Σινεμά κάτω από τα αστέρια”, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, θα περιλαμβάνει 2 κοινωνικές ταινίες από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και μία από το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, 2 κωμωδίες- ελληνικές ή ξένες- και 2 ταινίες περιπέτειας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με απ’ ευθείας ανάθεση, ύψους 26.000 ευρώ.

*Η ματαίωση της παράστασης “Οι Απάχηδες των Αθηνών”, που θα προβαλλόταν στο πλαίσιο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2023, οδήγησε στην αντικατάστασή της από συναυλία με τον αειθαλή Πασχάλη και τίτλο “The party goes on” την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Παναγιώτας Χανιώτη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού. (Αρ. Πρωτ. 26298/01-08-2023)

ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Ελένης Ιωακείμ και έγκριση απόδοσης λογαριασμού. (Αρ. Πρωτ. 26278/01-08-2023)

ΘΕΜΑ 3ο: Μίσθωση ακινήτου (οικοπέδου) για την στάθμευση οχημάτων προσωπικού ή επισκεπτών του Δημαρχείου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ. 26553/03-08-2023)

ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Απόλλωνα Κούνη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού (Αρ. Πρωτ. 26559/03-08-2023)

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών προβολής κινηματογραφικών ταινιών (θερινό σινεμά) “Σινεμά κάτω από τα αστέρια” (Αρ. Πρωτ. 26056/28-7-2023)

ΘΕΜΑ 6ο: Συμπλήρωση της 312/2023 ΑΟΕ και εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ “ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2023” (Αρ. Πρωτ. 26177/31-7-2023)

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ. 25951/27-7-2023)

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ. 26206/31-7-2023)