logo


Με δυο σενάρια για την επίλυση του προβλήματος που παρουσιάζεται με την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Δημοκρατίας, προσέρχεται αύριο, Τρίτη 18 Ιουλίου, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η Δημοτική Αρχή. Το πρόβλημα, υπενθυμίζεται, ξεκίνησε να συζητείται έντονα επί θητείας Ζαμάνη, μέσα στο 2018. Καταστηματάρχες της περιοχής, ακολουθώντας μια πρακτική δεκαετιών- από το 1935!- και παίρνοντας άδεια από το Δήμο, έβγαζαν τραπεζοκαθίσματα, και προχωρούσαν και σε κινητές κατασκευές, σε χώρο που όμως είναι χαρακτηρισμένος δρόμος. Η αυτοψία της Πολεοδομίας τότε οδήγησε στην επιβολή μεγάλων προστίμων, αλλά και ποινικών διώξεων, και έφερε στο προσκήνιο επιτακτική την ανάγκη να τροποποιηθεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής.

Το θέμα επανέφερε πρόσφατα με ερωτήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο η Κ. Μαϊχόσογλου, μέλος της μείζονος και υποψήφια Δήμαρχος με την παράταξη “Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ του αύριο”, καταγγέλλοντας πως σε επιχείρηση εστίασης, στη γειτονική με την πλατεία οδό 25ης Μαρτίου, που έχει συμμορφωθεί με τις επιταγές της Πολεοδομίας και παραμένει κλειστή από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2019, καταλογίζονται ακόμη πρόστιμα!

Απαντώντας στα παραπάνω ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, που χειρίζεται το θέμα, είχε ανακοινώσει πως πολύ σύντομα θα έρχονταν προς συζήτηση οι προτάσεις της Διοίκησης του Δήμου για την επίλυσή του, με πρώτο βήμα τη συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως για την προτεινόμενη από την Υπηρεσία τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου λαμβάνονται υπόψη αφενός το ισοζύγιο στους Κοινόχρηστους Χώρους και αφετέρου η σχεδιαζόμενη συνολική ανάπλαση του κέντρου του Αγ. Στεφάνου.

Η Ημερήσια Διάταξη στην αυριανή συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης αμέσως μετά την Οικονομική Επιτροπή, στις 9.30 το πρωί, περιλαμβάνει ακόμη την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού Κοιμητηρίων. Με την τροποποίηση αυτή επιδιώκεται να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις ώστε να διευκολυνθούν στο έργο τους οι Υπηρεσίες, αλλά και να εφαρμοσθεί κατ’ουσίαν η αναδρομικότητα στη διαγραφή χρεώσεων για όσους πλήρωσαν τέλη παράτασης ταφής στα Κοιμητήρια, όπου η διάρκεια ταφής ήταν μεγαλύτερη των 6 ετών, τη στιγμή που στον Κανονισμό η παράταση δίνεται αχρεωστήτως μέχρι το τέλος του 2023:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση διατάξεων κανονισμού κοιμητηρίων.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση εφαρμογής των εγκεκριμένων κυκλοφοριακών μελετών της περιοχής πέριξ της Πλ. Άνοιξης (Αγ. Αθανασίου, Αθηνών-Χαλκίδος και Λ. Ανοίξεως-Σταμάτας) (Αρ. Πρωτ. 19582).

ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή των Ο.Τ. πέριξ της Πλ. Δημοκρατίας στη Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου (Αρ. Πρωτ. 19005).

ΘΕΜΑ 4ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.