logo


Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου θα συζητήσει την Τρίτη 18 Ιουλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Στο πλαίσιό τους θα αναπτυχθούν προγράμματα, όπως το Open Day για τη γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη, η Ώρα παραμυθιού, η Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά και εφήβους κ.ά., που είχαν καθιερωθεί από την υπεύθυνη τότε Χρ. Γιαννέτου.

Στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ. Λακαφώση αναφέρει πως οι δράσεις θα συντονιστούν από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης αλλά και από εθελοντές με παιδαγωγική και καλλιτεχνική κατάρτιση. Με το δεδομένο πως η απόφαση για τον ορισμό της κ. Γιαννέτου ως υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης δεν έχει ανακληθεί μετά από την παραίτησή της, τον περασμένο Ιανουάριο, θεωρείται πλέον ή βέβαιη η επάνοδός της στο θεσμό που γεννήθηκε και εδραιώθηκε από την αείμνηστη Μόσχα Φραγκάκη και απογειώθηκε με την ίδια.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι σχετικές ενέργειες για την επιστροφή της κ. Γιαννέτου δρομολογήθηκαν από την Αντιδήμαρχο σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού. Όπως είχε εξάλλου δηλώσει στην Οδό  Διονύσου με την ανάληψη των καθηκόντων της η κ. Λακαφώση, πρωταρχικό μέλημά της ήταν η αναζήτηση τρόπου ώστε να μην ανακοπεί η επιτυχημένη πορεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μετά και από την πρόσφατη-τότε, τον περασμένο Μάρτιο- παραίτηση της υπεύθυνης.