logo


Σε δυο διευκρινίσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με όσα ακούστηκαν στην πρόσφατη (6/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν συζητήθηκε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χ. Μπακούρου, προχωρεί ο Στ. Μιχιώτης. Γενικός Γραμματέας και ο ίδιος του Δήμου Διονύσου επί ενάμιση χρόνο, αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά αφενός με τους πραγματικούς συντάκτες του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών και αφετέρου με τον τρόπο που αιρετοί αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους τους:

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε δύο διευκρινίσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Η πρώτη αφορά στα όσα είπε ο δήμαρχος για τη συμβολή του αποχωρήσαντος Γ. Γραμματέα στην προετοιμασία του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου. Για άλλη μια φορά, ο κ. Καλαφατέλης αποσιώπησε ότι ο ΟΕΥ δημιουργήθηκε από μία ευρεία ομάδα στελεχών του δήμου, που εργάστηκε υποδειγματικά επί 9 μήνες, με συντονιστή εμένα. Απλώς ο ίδιος  επέλεξε να βάλει το σχέδιο που του παραδόθηκε στο συρτάρι και να το ανασύρει 1,5 χρόνο αργότερα, παρουσιάζοντάς το σαν έργο άλλων. Κι αφού πρώτα ο αντιδήμαρχος κ. Ράικος το «χειρούργησε» άτσαλα, ξεχνώντας όμως να σβήσει τα ίχνη των πραγματικών συντακτών του. Εκ μέρους των τελευταίων λοιπόν, θυμίζω ότι εάν η λογοκλοπή είναι βαρύτατο ατόπημα σε κάποιους άλλους χώρους, αντίστοιχης (ηθικής) βαρύτητας είναι και η κλεπταποδοχή της πνευματικής εργασίας τρίτων.

Η δεύτερη διευκρίνιση αφορά στον (ψευδή) ισχυρισμό του κ. Ζαμάνη ότι, όταν παραιτήθηκα από Γραμματέας του Δήμου, «έβρισα τον δήμαρχο». Η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά, καθώς η πολιτική κριτική που ασκώ, μπορεί να είναι συχνά σκληρή και ως εκ τούτου ενοχλητική, αλλά γίνεται πάντα με επιχειρήματα και ψυχραιμία και ποτέ με ύβρεις ή ψέματα. Πολύ δε περισσότερο, αφού εκείνος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για πολιτική ευπρέπεια, καθώς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στο δημαρχείο, έχει εκφραστεί με χυδαίο τρόπο για εμένα, για τον δήμαρχο, μέχρι και για εργαζόμενους.

Δυστυχώς, η τοπική πολιτική σκηνή χαρακτηρίζεται από υψηλή υποκρισία και χαμηλό αξιακό πήχη. Λυπάμαι δε, όταν διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι που εκφράζουν αυτές τις πρακτικές, επιμένουν να καθορίζουν, άμεσα ή έμμεσα, τις τύχες της πόλης μας.

Δρ Στέφανος Μιχιώτης

12/6/2023