logo


Τελειώνει η συνεδρίαση της Οικονομικής και ξεκινά η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί, δια ζώσης στο Δημαρχείο και με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχετικό με την κήρυξη ως τοπόσημου και διατηρητέου κτίσματος του παλιού στέγαστρου που εξυπηρετούσε λεωφορειακή στάση στο Φασίδερι, στην Άνοιξη (σ.σ. την ίδια στάση που ο ΟΑΣΑ με ακατανόητες και αυθαίρετες αποφάσεις του εδώ και 10 χρόνια πηγαινοφέρνει σε ασφαλές, ασφαλέστερο και ακόμη ασφαλέστερο σημείο, δημιουργώντας σύγχυση στους οδηγούς των λεωφορείων και αναστάτωση στην περιοχή και τους κατοίκους της, όπως ανέδειξε σε παλαιότερο ρεπορτάζ η Οδός Διονύσου).

Το αίτημα για την κήρυξη του στεγάστρου ως τοπόσημου έρχεται με πρωτοβουλία του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Η ΠΡΟΟΔΟΣ, ο οποίος προτείνει επιπλέον και την αξιοποίησή του ως ενημερωτικό περίπτερο (info point) για τις δράσεις του Δήμου και του Συλλόγου. Ενδεικτικά, αναφέρεται στο αίτημα του Συλλόγου, στο χώρο, που θα φωτιστεί κατάλληλα, θα τοποθετηθεί πίνακας ανακοινώσεων, ώστε σε αυτόν να αναρτώνται χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή (πχ. χάρτης, φωτογραφίες, πλάνο διαφυγής κ.λπ.) καθώς και οι δράσεις του Συλλόγου ή / και του Δήμου. Επίσης μπορεί να τοποθετηθούν φυλλάδια με χρήσιμο υλικό για τους κατοίκους της περιοχής.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Παραχώρηση χώρου στάσης – στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ επί του οδοστρώματος της οδού Πραστείου 5 της Δ.Κ. Σταμάτας.

ΘΕΜΑ 2ο: Επανεξέταση αιτήματος για τη διαγράμμιση τμήματος οδοστρώματος στην οδό Ηλέκτρας της Δ.Κ Αγ. Στεφάνου για την παρεμπόδιση στάθμευσης παρά την οδό.

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη Απόφασης επί αιτήματος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνοιξης “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, για την κήρυξη ως τοπόσημου και διατήρηση και αξιοποίηση του στεγάστρου επί της Λ. Ανοίξεως, που εξυπηρετούσε τη στάση “Αγαμέμνονος” της Λεωφορειακής γραμμής 535 “Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος”.

ΘΕΜΑ 4ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.