logo


Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Διονύσου για την Τρίτη 13 Ιουνίου ολοκληρώνονται στις 7.30 το βράδυ, δια ζώσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, με την Ημερήσια Διάταξη να περιλαμβάνει 6 θέματα. Από αυτά, το τελευταίο, που αφορά στην παραχώρηση δημοτικού γηπέδου ως έδρας νεοσύστατου σωματείου, έχει κιόλας αποσυρθεί δυο φορές – την πρώτη ως εκτός Ημερησίας και τη δεύτερη ως εντός Ημερησίας Διάταξης θέμα- και επανέρχεται μεθαύριο με περισσότερα στοιχεία, μετά και από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσια Διάταξης περιλαμβάνονται:

*Η επικαιροποίηση της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και την ΕΥΔΑΠ για την υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης στον Άγ. Στέφανο, το Σπατατζίκι και τη Ραπεντώσα, αυτού δηλαδή που αποτελεί υποέργο του αρχικού μεγάλου αποχετευτικού έργου που αφορά σε 5 Κοινότητες του Δήμου, συμβασιοποιήθηκε το 2014, ξεκίνησε να υλοποιείται το 2015 και συνεχίζεται επί 8 χρόνια με πολλά σκαμπανεβάσματα και δυο διαδοχικούς αναδόχους.

*Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στη Λ. Μαραθώνος στο πλαίσιο των εργασιών για τις ασφαλτοστρώσεις, και ειδικότερα των εργασιών ανακατασκευής στα πεζοδρόμια επί της Λ. Μαραθώνος από την οδό Χελμού έως την οδό Γρ. Λαμπράκη. Οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στ. Κριεμάδη, δεν πρόκειται να επιφέρουν διακοπή της κυκλοφορίας της οδού, ούτε διατάραξη των δρομολογίων της αστικής ή δημοτικής συγκοινωνίας.

Τέλος, έγκριση ζητείται για την απόφαση της ΕΣΤΙΑΣ που αφορά στο ύψος των μηνιαίων τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου για τη νέα χρονιά. Υπενθυμίζεται πως με απόφασή του τον περασμένο Απρίλιο το Νομικό Πρόσωπο, με πρόταση του Προέδρου του Τ. Καρασαρλή, δέχθηκε την καθήλωση των τροφείων στα περυσινά επίπεδα. Παραμένει εντούτοις η αυξημένη δόση στην πρώτη κλίμακα εισοδήματος μέχρι 27.000 ευρώ ετησίως, με στόχο να στραφούν οι δικαιούχοι γονείς στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο χρηματοδοτεί τη φοίτηση των παιδιών από ευρωπαϊκά κονδύλια. Σε διαφορετική περίπτωση, η απώλεια εσόδων είναι σημαντική και κατά περίπτωση ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδων ευρώ, τα οποία καλείται τελικά να καλύψει ο Δήμος με την επιχορήγηση προς το Νομικό Πρόσωπο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση του επικαιροποιημένου σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και Δήμου Διονύσου για την “Kατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης (και εξωτερικών διακλαδώσεων) στον Δήμο Διονύσου”. (αριθμ. Πρωτ. 18342/23)

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Λεωφ. Μαραθώνος των Δ.Κ. Άνοιξης και Αγ. Στεφάνου στα πλαίσια του έργου: «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων Δήμου Διονύσου» (αριθμ. Πρωτ. 18252/23)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση αιτήματος διαγραφής τελών Κοιμητηρίου του Ρ.Π.

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗTIKΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση της αριθμ. 12/06-04-23 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα: Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023, του Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση της αριθμ. 17/06-04-23 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα: Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) για το σχολικό έτος 2023-2024 των φιλοξενούμενων νηπίων στα Παραρτήματα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.«Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Παραχώρηση Αθλητικής Εγκατάστασης του Δήμου Διονύσου ως έδρα αγώνων και προπονήσεων στον «ΠΑΝΒΟΡΕΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ- ΠΑΣ» για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2025. (Αριθ. Πρωτ.: 13340/21-04-23)