logo


Πληθώρα, κυριολεκτικά, θεατρικών παραστάσεων έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου, και όχι μόνο, με έργα που ανεβάζουν θεατρικές ομάδες και σχήματα της πόλης.

Από τα τέλη Απριλίου έχουν κιόλας ανεβεί “Η κυρία εξαφανίζεται” σε σκηνοθεσία Εύχ. Παπαϊωάννου στο Πολιτιστικό του Κρυονερίου, καθώς και “Τα Κόκκινα Φανάρια”, στον ίδιο χώρο, σε σκηνοθεσία του Γ. Κομνηνάκη, στην πρώτη του μεγάλης κλίμακας σκηνοθετική απόπειρα.

Σειρά έχουν- και σημειώστε τις ημερομηνίες:

>Η παράσταση “Εκτός Ελέγχου…” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου σε σκηνοθεσία Δ. Γεροδήμου με 8 παραστάσεις: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11/6, Π-Σ-Κ 16-17-18/6 και Σ-Κ 24 & 25 Ιουνίου.

>Η Θεατρική Ομάδα Άνοιξης ανεβάζει το έργο “Παρωδούμε, κωμωδούμε και γελούμε”, σε σκηνοθεσία Ευδ. Σουβατζή, για έξι παραστάσεις: Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή 9-10-11/6 και Π-Σ-Κ 16-17-18 Ιουνίου.

>Σε σκηνοθεσία της Αφρ. Σφαιροπούλου η επόμενη παράσταση με τίτλο “Απόψε σατιρίζουμε” που ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου από την 1η Ομάδα εφήβων Θεατρικών Εργαστηρίων του Δήμου Διονύσου, το Σάββατο 24 και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

>Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουνίου στον παλιό Σταθμό του τρένου, στο Διόνυσο ανεβαίνει η παράσταση “Happy Birthday” σε σκηνοθεσία Β. Πεφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα Αγ. Στεφάνου.

>Σειρά παίρνει το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Μικρών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, στον παλιό Σταθμό του τρένου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

“Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” και “Μάτια τέσσερα”  από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη, Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Ιουνίου

“Μια χώρα δυο αιώνες μετά” και “Το ζαφείρι του Κασμίρ” από την Ομάδα του Δήμου Ταύρου, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιουλίου

“Η δίαιτα του αστροναύτη” από την Ομάδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής την Τετάρτη 5 Ιουλίου

“Η όπερα της πεντάρας” από την Ομάδα του Δήμου Αγ. Δημητρίου την Πέμπτη 6 Ιουλίου

>Επιστροφή στο σανίδι το Σεπτέμβριο με το έργο “Ποντικοπαγίδα” σε σκηνοθεσία της Αφρ. Σφαιροπούλου από τη 2η Ομάδα εφήβων Θεατρικών Εργαστηρίων του Δήμου Διονύσου, για δυο παραστάσεις- το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Και τέλος, “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” σε σκηνοθεσία της Αφρ. Σφαιροπούλου, από την Ομάδα Προγράμματος Θεατρικής Επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, για έξι παραστάσεις και τρία Σαββατοκύριακα στη σειρά: 16 και 17 Σεπτεμβρίου, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.