logo


Τη σύσταση και λειτουργία Ομάδας Πρωτοβουλίας με τίτλο “ΠΕΝΤΕΛΗ SOS” φέρνουν με εισήγησή τους τέσσερα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Τέσσερις τοπικοί σύμβουλοι, οι Δ. Ιατρού, Λ. Γεωργοκίτσος, Κ. Μπομπής και Θ. Κατσανεβάκης, προτείνουν τη σύσταση και λειτουργία Ομάδας Πρωτοβουλίας στους κόλπους του Τοπικού Συμβουλίου, σε άμεση σύνδεση με αυτό, και με στόχο την προώθηση οικολογικών προτάσεων για την προστασία και την ανάπλαση του Πεντελικού βουνού ως χώρου αναψυχής, αθλητισμού και φυσικής ζωής, αλλά και ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού. Σύμφωνα με την εισήγησή τους, η σύσταση της Ομάδας θα γίνει από 7μελές συντονιστικό όργανο, στο οποίο θα μετέχουν οι ίδιοι, τα υπόλοιπα μέλη του συντονιστικού θα είναι πολίτες με αποδεδειγμένη οικολογική και περιβαλλοντική δράση, ενώ το έργο, οι στόχοι και η δράση της Ομάδας θα εποπτεύονται από το Τοπικό Συμβούλιο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην ίδια εισήγηση αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, και που στην πλειονότητά τους συνδέονται με την επαπειλούμενη εγκατάσταση νέων Λατομείων στον Πεντέλη. Οι 4 σύμβουλοι δεν παραλείπουν ακόμη να υπενθυμίσουν παλαιότερη, του 2021, ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για σειρά δράσεων ήπιας αξιοποίησης του βουνού, που όμως δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κανένα Τεχνικό ή άλλο Πρόγραμμα του Δήμου Διονύσου.

Στην ίδια συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι, θα συζητηθεί επιπλέον η πρόταση του τοπικού Κλιμακίου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, να τοποθετήσει σε 5 σημεία της Κοινότητας, κοντά στο περιαστικό δάσος, ισάριθμες υδατοδεξαμενές, που θα χρησιμοποιηθούν ως αποθήκη νερού πυρόσβεσης. Οι δεξαμενές, όπως αναφέρεται στην πρόταση του Κλιμακίου, είναι δωρεά της εταιρείας NORDIA και στόχο έχουν να βοηθήσουν την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση φωτιάς και εφόσον η πλήρωση από το δίκτυο δεν είναι εφικτή.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη των 4 θεμάτων της συνεδρίασης, που θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι, έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής

Θέμα 2ο: Σύσταση και λειτουργία Ομάδας Πρωτοβουλίας “ΠΕΝΤΕΛΗ SOS”

Θέμα 3ο: Παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Διονύσου.

Θέμα 4ο: Γνωμοδότηση για την τοποθέτηση πέντε υδατοδεξαμενών στην Κοινότητα Διονύσου σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. Πρωτ.. 17075/2023 έγγραφο του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κοινότητας Διονύσου.